Az Atarax gyógyszer szedésének elhagyása után jelentkezhetnek elvonási tünetek?
Körülbelül két hónapig szedtem rendszeresen pánikroham kezelésére. Egy hónapja döntöttem úgy hogy leszokok róla (bár lehet rossz kifejezés, mert a pszichiáter azt mondta, hogy nem lehet rászokni), már csak akkor veszem be, hogyha álmatlanság miatt nem sikerül elaludnom.
Viszont pár hete nagyon rossz a közérzetem. Nem járok iskolába, ha bent is vagyok gyomoridegem van végig. Hetente többször is sírva alszok el és van hogy semminek sem tudok örülni. Többször fordul meg öngyilkosság is a fejemben, feleslegesnek érzem magam.
Lehet mindez a gyógyszer elhagyása miatt? elvonási tüneteim lennének vagy egyszerűen csak nem vagyok normális?:|
Beszéltek itt badarságokat. Én is kaptam ataraxot, ez egy lófing. Nekem a bőrgyógyászom írta fel.
1. Milyen típusú gyógyszer az Atarax és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Atarax filmtabletta felnőtteknél szorongás és feszült állapot kezelésére, valamint a bőrbetegségekkel járó viszketésérzet kezelésére szolgáló gyógyszer.
A frontin, rivotril, na azok már erős nyugtatók, nyilván kiszereléstől/mennyiségtől is függően és ezekre bizony durván rá lehet szokni. Három hónapnál tovább egyiket sem ajánlott.
A te esetedben szerintem valószínűleg az van, hogy a gyógyszer elhagyásával visszatért a szorongásod.
Ez a gyógyszer nem oldja meg a problémáidat, csak segít elviselni a tüneteket. Nagy valószínűséggel lelki eredetü probléma áll a háttérben, érdemes feltárni, pszichodráma pl. nagyon klassz.
Van olyan is, hogy mentális zavarod van és az okozza a tüneteket. Ez esetben, ha ilyen rossz az állapot inkább szedd és szokj hozzá, hogy jó darabig szedni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!