Melyik a legolcsóbb C vitamin, és hol lehet megvenni?
Köszönet a sok válaszért! Tök jó a sok zöldség és gyümölcs, de amíg ilyen drágák a gyümölcsök, addig ez az egyik legdrágább vitaminforrás, és ugyebár itt az a kérdés, hogy melyik a legolcsóbb ;)
Mi is eszünk zöldséget és gyümölcsöt, de -amint írtátok is páran- minimum napi 1000mg C vitamin bevétel kell egy felnőtt embernek az egészség megőrzéséhez. Tehát minimum egy milliomos nyúlnak kellene lennem ahhoz, hogy ezt zöldségekben és gyümölcsökben vegyem magamhoz télen :D
Ha csak azt nézzük, hogy egy paprikában 190 mg van (nyáron napon érlelt paprikában, és nem a télen kapható fakó színű vízízű droid paprikákban!) akkor is meg kellene enni ebből naponta 5-6 db-ot nyersen (már ha lenne) Annyira meg nem vagyok bevállalós, hogy napi 18 db citromot fogyasszak, bár az sem kerülne kevesebbe ;)
Huhh, kiszámoltátok mennyi pénzbe kerülne ha mindezt napi szinten meg kellene venni a család minden tagjának??? Persze egy normális világban lehetséges lenne, de ebben az "emberek világában" nem sokaknak adatik meg ez a lehetőség.
A "Jó közérzet" C vitaminjának utána nézek, köszönet érte!!
Aki tud még olcsó C vitaminról az feltétlenül írjon! :)
Ez a jó közérzet C vitamin 1000mg-os, 30db és 1400ft [link]
Ma vettem egy Rose Hips nevű C vitamint 1525ft-ért ami 1020mg-os és 40 db-os, tehát olcsóbb. ...ja, a teszkóban fellelhető az illatszerek környékén ;)
nagyon ráálltam erre a témára :) találtam egy ilyet akit érdekel: [link]
de majd megkérdezem a gyógyszertáros néniket, remélem nem fognak lehurrogni
Én vagyok a Jó Közérzet vitaminos.
Köszi a tippet, a Tescóban meg fogom nézni.
...nincs mit,
amúgy elírtam, mert nem 1020 hanem 1200 mg-os ez a Dr Chen Rose Hips nevű C vitamin
Egyetértek az előttem szólóval!
A gyógyszertárban adtak aszkorbinsavat, kb 1800ft-ot fizettem méréssel együtt 20dkg-ért. Szerintem ennél olcsóbban már nem lehet hozzájutni sehol. A gyógyszerész azt mondta, hogy ez szerinte is a legjobb módja a C vitamin pótlásnak. Köszönet még egyszer a tanácsért ;) Már csak az a kérdés, hogyan adagoljam? Honnan tudjam, mennyi 1000mg?
Aszkorbinsav (C-vitamin) 1 kg 1900Ft
Aszkorbinsav (C-vitamin) 10 dkg 360Ft
Aszkorbinsav (C-vitamin) 640mg 90db kapszulában 1490Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!