Mit tegyek, hogy ne rágjam az ujjam?
Figyelt kérdés
A köröm melletti bőrt rágom, már általános óta. Egyik lány csinálta, aztán én is elkezdtem. Mindig minden ujjam sebes. Ha stresszelek, ha unatkozom, illetve,ha találok részt, ami nem tökéletes még. Szóval szinte mindig rágom. Előtte a körmömet rágtam, de arról sikerült leszokni, utána jött a bőr. Van valakinek ilyen problémája? Hogyan szokjam le?2011. aug. 14. 09:44
1/16 anonim válasza:
Szia!Én is ezzel a problémával küzdök,bár most elég szépek az ujjaim csak egy-kettő sebes egy picit.Nem tudom hogy lehetne leszokni róla.Mióta megszületett a babám azóta nincs rá időm de este mikor lefekszem akkor szoktam ezt csinálni.
2/16 anonim válasza:
Én is ezt csináltam több, mint 10 évig. Aztán tetettem fel műkörmöt, és ez segített leszokni. Így szép a kezem, és nem rágom egyáltalán. 1-2 hét alatt meggyógyult teljesen.
3/16 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a műköröm segít a köröm rágás leszokásában, mert ugye sajnálod lerágni, meg minden, de a bőrt attól még nem akadályozza meg semmi, hogy rágd :/
2011. aug. 14. 10:00
4/16 anonim válasza:
Én a körmömet rágtam. Leragasztottam az összes ujjam ragtapasszal. Hülyén nézett ki, de segített.:D Azóta nem rágom. Csak addig nehéz kibírni, amíg rágva van, mert én pl. azért is rágtam, mert egyenetlen volt, beleakadt a ruhába, stb.
5/16 A kérdező kommentje:
A ragasztó, lehet, hogy elfertőzné:D Volt, hogy megpróbáltam, hogy mondjuk a kis ujjamat, nem rágom, de aztán mindig észrevétlenül lerágtam azt is..A köröm rágásról így sikerült leszoknom, hogy először csak a középsőket nem, ha ez már sikerült, utána a többi is. Az is gond, hogy valószínűleg utána jönne még valami pótcselekvés, mint a körömrágás után a bőrrágás. Volt, hogy kipróbáltam a cigit pár hónapig, akkor kevesebbet rágtam, volt, hogy szotyiztam hetekig, akkor is, szóval kellene találni valami egészségre nem káros helyettesítőt.A szotyi nem biztos, hogy hossszú távon jót tesz a fogaknak, meg állítólag pattanást is okoz..:D
2011. aug. 14. 10:07
6/16 anonim válasza:
te sztem valójában nem is akarsz leszokni, mert csak a kifogásokat keresed.:P
7/16 A kérdező kommentje:
Dehogynem:D Elég kellemnetlen, amikor észrevétlenül is rágom minden helyzetben, hivatalos helyen, mindenhol. Ráadásul ugye nem si mindig tiszta, pl. tömegközlekedés során is elég sok szennyeződés rákerül.
2011. aug. 14. 10:11
8/16 Ráffájel válasza:
Én is rágom, sőt még a bőrkeményedést a tenyeremen is... engem nem zavar jobb mintha cigiznék.
9/16 A kérdező kommentje:
Azért azt gondolod, hogy én sem azért kezdtem el:D És már nem is cigizek.Csak egy észrevétel volt, hogy akkor kevesebbet rágtam.
2011. aug. 14. 10:48
10/16 anonim válasza:
Elhatározás kérdése, semmi más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!