Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen multivitamint szedjek,...

Milyen multivitamint szedjek, ami hatásos?

Figyelt kérdés
A Lenkei alapot szedtem, de annyira drága lett, hogy már nem tudom megfizetni a havi adagot. Tudnátok olyat ajánlani, amiben sok vitamin és ásványi anyag, nyomelem van? Nagyon gyenge az immunrendszerem.
2009. márc. 27. 10:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom mégegyszer a Scitec Multi-X et,ez nagyon komoly,plusz hozzá C-vitamin(napi 5-10g minimum),plusz CalMag is kelhet még,ennyi.
2009. ápr. 1. 01:02
 22/24 anonim ***** válasza:
32%

Azért válaszolnak mert ők is tudhatják mi a jó? :)

Én nem azt írtam, hogy senki ne szedjen semmit! Válaszoltam neked, hogy szerintem a Supradyn bőven elég. A Lenkeit meg azért kezdtem szidni mert abban már tényleg túl sok van mindenből. Ha az immunrendszered gyenge, lehet meg kellene próbálkoznod a probiotikumokkal.

2009. ápr. 1. 11:02
 23/24 anonim ***** válasza:

vitaminkiraly.hu

Tagoknak mindig van akciójuk is!

2009. ápr. 3. 18:30
 24/24 feca101 válasza:

Hát az eddig felsorolt termékeket átnéztem, és sajnos számomra nem szimpatikusak. Nem fogom szedni egyiket sem. Ezt nem szemrehányásképp írom, sőt! minden tiszteletem azoknak akik leírják a véleményüket, hiszen ebből tanulunk.

Szerintem érdemes figyelni a vitaminválasztásnál azt is, hogy milyen segédanyagokat (tömegnövelők, csomósodást gátlók,fényező anyagok, stb.) használnak a gyártásánál. Például, felsorolok párat:

-magnézium-sztearát

-cellulóz

-szilícium-dioxid

-sellak

-korall kalcium

Ezeknek egy része ártalmatlan anyag, sőt van ami egészséges is, bár hogy mennyire van belőlük szüksége az emberi szervezetnek azt még egy jó ideig nem fogjuk megtudni a tudomány mai "állását" tekintve. Még az is vita tárgya hogy mennyire van szükségünk az alap vitaminokból testsúly-kilogrammonként, lásd: C vitamin.

A segédanyagok egy része viszont - előfordul, hogy nem kifejezetten egészséges anyag, sőt némelyikre kifejezetten semmi szüksége nincsen szervezetünknek.

Például egy ami valószínűleg ilyen, és nagyon sok készítményben megtalálható:

-Magnézium sztearát

Nem vagyok egy vitamintudós ezért csak laikusként tudom ezeket megvizsgálni és főleg az interneten talált írásokat tudom alapul venni, de ez azért nem kevés. A különböző vegyületeknek alaposan a körmére lehet nézni, a különböző fórumokon vegyész barátaimtól pedig mindent meg lehet kérdezni.

Például a Magnézium sztearátról egy fincsi kis írás:

[link]

Bármilyen hozzászólásra szívesen reagálok, a vitaminmanaggerek se kíméljenek! Bár reklámot olvashatok eleget a guglin és a vitamingyártók honlapjain, de érdekel egy gyártó véleménye is, ha az hasznomra válik, és értelmes.

Zárásképp: én is szedek többféle vitamint, hasznosnak találom, egyenlőre szándékosan nem írtam termékneveket. Ha látok organikusabbat, és káros adalékanyagmentesebbet, akkor azt fogom választani. Remélem sok-sok ilyen van, csak még én nem találtam rá.

2011. nov. 17. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!