Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen multivitamint szedjek,...

Milyen multivitamint szedjek, ami hatásos?

Figyelt kérdés
A Lenkei alapot szedtem, de annyira drága lett, hogy már nem tudom megfizetni a havi adagot. Tudnátok olyat ajánlani, amiben sok vitamin és ásványi anyag, nyomelem van? Nagyon gyenge az immunrendszerem.
2009. márc. 27. 10:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%
A Lenkei-ben túl nagyok a dózisok.A túl sok vitamin sem hasznos.
2009. márc. 29. 17:28
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
Így van! Bőven elég ha az ember egy minimális dózist visz be , a többit pedig helyes táplálkozás útján. Nem mondom hogy olcsóak a zöldségek. gyümölcsök, magvak de még mindig jobban kijön az ember ha 2naponta megeszik egy finom salátát az ebédhez, ill. minden nap 1 almát vagy narancsot, mint ha ilyen csodaszerekre költ. Ráadásul a rostok az emésztésben is sokat segítenek.
2009. márc. 29. 17:43
 13/24 A kérdező kommentje:

Én nem a vallása alapján ítélem meg, hogy milyen az amit csinál. Attól, hogy én nem ugyanazt a vallást gyakorolom, még lehet igaza, és csinálhat jó dolgokat, nem?

Egyszerűen megnézed, hogy mennyi vitamint tartalmaz a Supradyn, és mennyit a Lenkei, egyértelmű lesz. Pl. A Lenkei 1000 mg C vitamint, a Supradyn 150 mg-ot. Kb 2000-4000 mg egy ember napi C vitamin igénye.

Tehát, ha ez a Supradyn elfogy, tuti, hogy majd kispórolom a Lenkeit.

+ a Lenkei termékek már annyi vitamint tartalmaznak, hogy az már egészségjavító hatású... ellentétben a többi patikában kaphatókkal.

2009. márc. 29. 21:18
 14/24 anonim ***** válasza:
46%
Honnan vetted ezt hogy 2-4000 mg a napi c vitamin igény?100mg a többit csak kiüriti a szervezet.
2009. márc. 29. 22:50
 15/24 anonim ***** válasza:
52%

4000 mg C-vitamintol olyan vesekoved lesz 2 even belul, hogy csak lesel. Lenkei zsonglorkodik a szamokkal, szaktudas nelkul.

Hiaba hasolnitod ossze, hogy melyikben van tobb. Eleve a szervezeted nem vesz fel egy bizonyos hatarnal tobbet, nemhogy hasznositana. Raadasul egyes vitaminok tuladagolasa (A,E,D,K) kifejezetten karos is.

2009. márc. 30. 04:37
 16/24 anonim ***** válasza:
55%
Az előző tökéletesen leírta. Mellesleg a szcientológia a hazugság művészete, azért ítélem meg az alapján..
2009. márc. 30. 10:00
 17/24 anonim ***** válasza:
69%
Megint a sok elvakult agymosott,túl sok a média.Igen egy ember C-vitamin igénye több is mint 4g,Szentgyörgyi Albert napi 10-20g evett,szó szerint.Én is ennyit nyomok napi 5-10g és még sincs vesekövem,viszont van egészség,én is a Lenkei közepes alternativát szedem,és teljesen kiegyensúlyozott vok.Szcientológiát én is elitélem,de kit érdekel ez,felőlem olyan lehúzásba van amibe akar,de jó amit csinál,higgyétek el nekem,én mint folyamatosan testedző tudom,hogy rengeteg vitamin kell.Egy jó kis próba:Ne tegyél a kocsiba olajat és menjél vele,garantálom neked,hogy max. 100 km-n belül szétmegy a motor.Nah az ember is ilyen az olaj a vitamin ami ALAP szükséglet és nagyon nagy dózisba jó csak,ez is olyan,hogyha csak kevés olajat töltesz a kocsiba akkor is hamar tönkremegy,csak az embernél ez lassabb folyamat.
2009. márc. 31. 09:45
 18/24 anonim ***** válasza:
37%
Ezek szerint nekem már meg kellett volna halnom.Soha nem eszek vitamintablettát,csak gyümölcsöt módjával.Érdekes még élek...
2009. márc. 31. 11:15
 19/24 anonim ***** válasza:
54%
Max. a C-vitamin pezsitabit iszom mert finom az íze. Mennyi is van benne? Tablettánként úgy 50mg. És élek és kicsattanok az egészségtől. A túlzott vitaminbevitel káros. És ez bizonyított tény. Nem is kérdés. Jó a C-vitemin kiürül és biztosan van akinél tünetmentesen, de ezekben a tablettákban a zsírban oldódó vitaminokból is túl sok van.
2009. márc. 31. 11:29
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem vitamin-ellenes emberek véleményét kérdeztem, hanem azt szerettem volna megtudni, hogy kinek melyik vált be. Szedni szeretnék mindenképpen, mert fontosnak tartom. Mint írtam gyenge az immunrendszerem, és erősíteni szeretném. Természetesen nem csak vitaminnal, hanem sporttal, és egészséges táplálkozással is. De miért is kellene magyarázkodnom, ha vitamint akarok szedni? Azok minek válaszolnak, akik nem szednek semmit? Jesszus...
2009. márc. 31. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!