Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fáj az orrmandulaműtét? Ha...

Fáj az orrmandulaműtét? Ha igen, mennyire? Elaltatnak előtte? Meddig vannak álltalában olyankor az emberek kórházba?

Figyelt kérdés
2011. jún. 30. 11:51
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
100%

Nekem kis koromba vették ki a torokmandulámat és az orrmandulámat egyszerre. Húú olyan volt mintha fojtogatnának, tisztán emlékszem, engem nem altattak, és a számon keresztül vették ki az orrmandulámat.

Mit mondjak nem volt egy kellemes érzés.

2011. júl. 5. 23:27
 22/25 raddani válasza:
100%

Nekem 7-9 éves koromban vették ki az orrmandulámat. Nekem műtét előtt kb. 10 perccel adtak egy érzéstelenítőt injekcióval, aztán bevittek a műtőbe, ahol kezeimet, és lábaimat hozzászíjazták egy székhez. Volt két orvos, az egyik csak ott ült mellettem, a másik pedig mondta, hogy nyissam ki a szám. Kinyitottam, benyúlt egy fogóval és kiszedte a mandulámat. Még a mai napig emlékszem, ahogy kiesett a fogóból a mandulám, és mivel szerencsére tudatosan előrehajoltam, láttam, ahogy ahogy végiggurul rajtam. :S Ezután visszavittek a szobába, beraktak az ágyba, aztán hoztak egy kis jeget is. Utána kb. 2-3 napig kellett bennmaradni, és kész is volt. Még annyit hozzátennék, hogy a műtét nagyon gyors volt, kb. 2-3 perc, és nem emlékszem arra, hogy túlzottan fájt volna. A lényeg még, hogy miután kivették a mandulámat nem lehetett túl sok mindent enni. Ha jól emlékszem talán egy kevés levest kaptam csak úgy üresen. Egy kicsit én is féltem műtét előtt, de igazából felesleges, mert nem olyan vészes :)

12/F

2011. júl. 8. 16:52
 23/25 Zsigulee válasza:
100%
Nekem kisebb koromban vették ki az orrmandulámat.Úgy emlékszem hogy a beszéd az fájt egy kicsit meg az orrom.De nem halálos fájdalom,tehát szerintem túlélhető. :) 12/L
2011. júl. 18. 12:28
 24/25 Zsigulee válasza:
100%
Jah és engem altattak úgyhogy a műtét alatt nem éreztem semmit.
2011. júl. 18. 12:30
 25/25 anonim válasza:
2 hét múlva megyíek orrmandula műtétre :S 13/L remélem elaltatnak..mert én csak ugy engedem :S
2013. márc. 23. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!