Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fáj az orrmandulaműtét? Ha...

Fáj az orrmandulaműtét? Ha igen, mennyire? Elaltatnak előtte? Meddig vannak álltalában olyankor az emberek kórházba?

Figyelt kérdés
2011. jún. 30. 11:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Gondotam hogy az altatás nem lesz ingyen, de azért azthiszem jobban szeretném!
2011. júl. 1. 12:59
 12/25 aspikami ***** válasza:
100%
Nekem tavaly nyáron vették ki mind a 2 őt.(13 vagyok fiú)Az orrmandula kivétel annyi volt hogy fogóval felnyúlt a számon keresztül és letépte:S(Az fájt).Mondjuk utána már nem fájt.De ne izgulj túl fogod élni:D (Ja és nekem nem a szájpadlásomba nyomták az injekciót hála istennek:D)
2011. júl. 1. 17:47
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát nembiztos hogy kiveszik, csak akkor ha még 1x nátrhás leszek, és bedugulnak tőle a füleim. Hülye módon mindíg bedugulnak ha náthás vagyok kis korom óta és az orvos szerint a náthától. Am 13 éves fiú írhatok e-mailt külön? :)
2011. júl. 1. 17:51
 14/25 dettykeksz válasza:
100%

Én kb 3 éves voltam:S de emlékeim szerint nem volt egy vészes dolog, nem altattak, és épp csak a végén kezdtem el sírni, akkor meg mondták, h most már minek? kész vagyunk:D

Egyébként szerintem felesleges ezért altatást kérni, az sem túl jó a szervezetnek tudomásom szerint!

2011. júl. 2. 09:31
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát mivel nemnagyon szeretném végignézni ahogy darabonként szedik ki a mandulámat a számon keresztül, ezért asszem maradok az altatásnál! :D
2011. júl. 2. 11:54
 16/25 anonim válasza:
100%
Gondolom ez kórháza válogatja, ahol én dolgozom ott altatják a betegeket orrmandula műtéthez.Bár nem túl gyakori hogy 13 éves korban veszik ki, mert általában addigra már nem okoz gondot, természetesen vannak kivételek. Nálunk 2-3 nap a kórházban tartózkodás, a beteg állapotától függően. Nem szabad összekeverni a garatmandula műtéttel, ami kb. 1 hetes bent tartózkodást igényel és kicsit komolyabb műtét. Műtét után valóban fájhat egy kicsit a torkod. Az én 4 éves kisfiam csak aznap 1x kapott fájdalomcsillapítót és utána, olyan volt mintha misem történt volna. Nem lesz semmi baj!!!
2011. júl. 2. 23:32
 17/25 A kérdező kommentje:
Hát bízzunk benne! :)
2011. júl. 3. 12:25
 18/25 Lilla <3 válasza:
100%
ha orrmandula műtéted lesz csak nyugi általában nem altatják el az embereket , de adnak nagyon erős érzéstelenítőt alig fogod megérezni csak másnap fog fájni egy ici-picit de ha borogatod , nem is fog fájni csak érezni fogod
2011. júl. 3. 22:27
 19/25 anonim válasza:
100%
Nekem azt mesélték, hogy gázzal vagy inyekcióval elaltatnak, majd felkelsz, és olyan mintha vmi tapadna a szájpadlásodhoz, és fáj egy kicsit. Am nekem is lehet hogy kiveszik (14éves fiúvok) de csak lehet.. ha nemhatnak az órrszeppek amiket felírtak.
2011. júl. 5. 20:32
 20/25 anonim válasza:
100%
3 éves korom körül vették ki egyszerre mindkét mandulámat. Emlékszem rá, csak az injekciótól féltem nagyon-nagyon, de azáltal elaltattak, így semmi rossz emlék nem maradt meg abból, hogy műtés közben mi volt.. :)
2011. júl. 5. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!