Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Cukorbetegséggel is élhető...

Cukorbetegséggel is élhető teljes mértékű élet?

Figyelt kérdés
gondolok arra ha szúrja magát rendesen valaki akkor ugyanolyan életett él mint a társai...?
2011. jún. 28. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Odafigyelés és fegyelem kérdése. Aki cukorbeteg, annak sajnos tudomásul kell vennie, hogy jobban kell vizsgáznia magára, de természetesen élhet teljes életet. Amúgy olyan is van, aki nem a cukor miatt kell hogy szúrkálja magát (pl. műbillentyűs kismama, aki naponta kétszer adja magának a véralvadásgátlót injekcióban).
2011. jún. 28. 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Hogyne lehetne, csak egész életét megkeseríti a betegsége. Én gyerekkoromtól vagyok cukorbeteg, lassan negyven éve. Állandó odafigyelés, semmi finomság, amíg más kajálja a finom sütiket, nekem meg csurog a nyálam. Na ja, az orvosok állandóan azt szajkózzák, ez nem betegség, csak állapot. Persze állapot. Napi 4 szuri, mellette a szigorú diéta, és jönnek a szövődmények, ha belegebbedünk a diétába akkor is. Na erről ennyit, de legalább őszinte voltam. És nem írtam csupa szépségeket erről a betegségről.
2011. jún. 28. 22:15
 3/5 A kérdező kommentje:
szövődménnyel jár akkor is ha mindent betartunk?
2011. jún. 28. 22:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van az esély rá, hogy idővel kialakulnak szövődmények, de ma már nagyon jól lehet őket kezelni, nyugi. Igazából szerencse kérdése is az egész, van akinek tökéletes eredményekkel is kialakul, van akinek nem tökéletessel se.

Személyesen ugyan nem vagyok érintett, de van egy nagyon jó barátom, aki cukorbeteg. Ő nagyon betartja a diétát, figyel magára, de attól még ugyanúgy szórakozik velünk, elég vidám típus és ő is eszik finomakat, épp tegnap mondta, hogy milyen finom diabetikus csokit vett. Ilyesmi dolgokat szokott hozni enni magával, hogy csoki, keksz, gyümölcs, joghurt, magvak, mi meg szendvicset, és inkább nekünk csorog a nyálunk, mint neki. :)

Más cukorbeteg ismerőseimen is látom, hogyha nem tudnám róluk, hogy azok, az életbe nem jönnék rá, csak mondjuk mikor előveszik a vércukormérőjüket.

Miért kérdezed egyébként, te is az vagy?

2011. jún. 29. 12:50
 5/5 A kérdező kommentje:

nem tudom, a héten fogom megméretni.

csak ha esetleg...lélekben jobb tudni ezeket előre.

2011. jún. 29. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!