Mi segíthet a szorongás problémámon?
Naponta többször szoktam szorongani, félek, hogy összeesem és a roham végén remegek mint egy kocsonya, ezek után már a következő rohamtól félek. Hogy szabaduljak meg ettől? Van-e erre gyógymód?
Szakértők véleményét várom illetve akik már átestek ezen a problémán!
szerintem ha érzed, hogy pánikolsz, akkor gyorsan tereld el a figyelmedet...és ne gondolj rá:)
mert nem lehet semmi baj, miért is lenne...:)
nincs semmi bajod, próbáld ezt magyarázni magadnak...:)
vegyél egy nagy levegőt, csukd le a szemed ( ha van rá lehetőség, és nem olyan helyen vagy ) és mondogasd, hogy nyugi...:)
jobbulást:)
remélem segítettem:)
Köszönöm a válaszod!
Igen szoktam ezt sokszor sőt még arra is gondolok, hogy ha elájulnék akkor nem lenne időm ezen gondolkodni, viszont mikor rámjön a roham tényleg nagyon nehéz uralkodni magamon és elég nehéz szépre és jóra gondolnom.
igen, nem könnyű ez a dolog...nehéz belőle kikeveredni úgymond:S elég sokan küzdenek ezzel...talán még úgy lehetne ezen segíteni, hogy ha pl. olyankor érzed ezt, amikor nem csinálsz éppen semmit, ilyenkor a szabadidődet is próbáld vmivel eltölteni, pl. játsz a neten, vagy olvass, vagy bármi amihez kedved van...és akkor hátha nem lenne ez a pánik...:)
és gondolj arra, hogy nem lehet semmi baj, mert nincsen okod rá, nincsen semmi bajoood...és ezt csak te érzed...:)
nem tudom nézegettél-e már ilyen pánikbeteg fórumokat, ott is érdemes lenne nézelődni, hogy ki miként enyhíti...
persze az sem jó, ha túl sokat foglalkozol ezzel a témával, mert akkor megint erre gondolsz...és ez nemjó:)
mindenféleképpen nyugi...ne keserdj el, nem vagy egyedül ezzel, és mindenkinek nagyon nehéz, de biztosan van rá gyógymód, vagy vmilyen technika a leküzdésére...légzőgyakorlatokat is ki lehet próbálni, vagy a jóga...nemtudom...de pl. az is jó, ha pánikolsz ( és persze szintén olyan helyen vagy, ahol nem látnak ) táncolj, tornázz...lehet, hogy butaság, nem akarok rosszat írni, de ezek az ötleteim lennének:)
és tényleg ne aggódj, minden oké lesz:)
fel a fejjel:)
jobbulást!
Köszi szépen a bíztatást :)
Megfogadom, hátha segít. Tényleg sokszor azt vettem észre, hogy fejben dől el, mert próbálom magamnak bebeszélni, hogy nincs baj stb.
Igazából én nem hiszek a gyógyszeres kezelésben és ezt szeretném elkerülni.
Az orvos akinek beszéltem erről azzal segített, hogy kapásból 3 fajta nyugtatót írt fel. Nem hinném, hogy ennyi gyógyszer segít...vagy lehet éppen segít, de utána meg gyógyszer nélkül nem tudok túllenni rajta, mert hozzászokik a szervezetem ehhez a módszerhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!