Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Meditálhatok úgy, hogy közben...

Meditálhatok úgy, hogy közben nem hiszek semmiféle hókusz-pókuszban, és lótusz-ülésben sem tudok ülni?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen nem tudom, hgy mi "történik" meditációkor, én nem hiszek az ilyen buddhista izékben, csak egy kicsit el akarok lazulni. Lehetséges ez? És ha igen, hogyan?
2011. ápr. 22. 16:18
 1/7 yuda ***** válasza:
Mindenkinek más jön be, ez függ az életmódodtól, intenzitásodtól, munkádtól..stb..van aki otthon üldögél és kikapcsol, mások természetbe járnak, vagy hegyet másznak, vagy sportolnak- nem biztos az egyhelyben meditálás üzenet mindenkinek.
2011. ápr. 22. 16:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen,én is ilyen vagyok,semmi közöm a buddhizmushoz,sőt,lótuszülésben sem tudok ülni,de meditálni azt szoktam.Ilyenkor megpróbálom kizárni a külvilágot és 20 percig lényegében a ˝semmire˝ gondolni.Becsukom a szemem,kényelmes pózba helyezem magam,de nem fekszem le (azonnal elaludnék),odafigyelek a légzésemre,kitalálok egy kétszótagú szót,aminek semmi értelme,és arra fókuszálok.Komolyan mondom neked,másnap sokkal kipihentebbnek és kiegyensúlyozottabbnak éreztem magam.Csak sajnos kevés időm van,nem nagyon érek rá meditálni.
2011. ápr. 22. 16:27
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Ki akartam menni az udvarra és ott, csak az a baj, hogy mindig jár valami a fejemben, és azokra koncentrálok... Ezeket ki kéne zárni valahogy, nem? :S Mit kéne éreznem, ha "jól meditálnék"?
2011. ápr. 22. 16:29
 4/7 A kérdező kommentje:
ja, és másik, hogy trambulinon lehet?? úgy hogy leülök, és akkor enyhén "billeg"
2011. ápr. 22. 16:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha jól meditálnál,akkor igazából azt éreznéd,hogy nem vagy stresszes,kiegyensúlyozott vagy,ura önmagadnak.A trambulin meg a billegés azért nem jó,mert az is megzavarna a koncentrálásban.Keress olyan helyet,ahol csend van és egymagadban lehetsz,lehetőleg zavaró tényezők nélkül.
2011. ápr. 22. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:

meditálás helyett vmi más pihit válassz pl. menj ki az erdőbe ott sétálj, nézelődj, vagy vízpartra, stb.

meditáció nem bejövős és minek amikor simán ha kimész a természetbe az is tök jó? amiatt aggódni se kell, stb.

2011. ápr. 23. 12:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát csak ezt javasolta nekem valaki, hgoy milyen jó, meg ilyen olyn jó érzése volt utána.. oO Ezért voltam rá kíváncsi, de tényleg nem az én műfajom, szóval hagyom a fenébe :D
2011. ápr. 24. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!