Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez lehet allergia vagy nem...

Ez lehet allergia vagy nem kell rosszra gondolnom?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel azt vettem észre, hogy iskolába menet megállás nélkül könnyezik a szemem és folyik az orrom, pedig nem vagyok megfázva. Később egész nap ilyen bajaim voltak. Ma be volt dugulva az orrom -néha folyt- és olyan mintha meg lenne dagadva a torkom, de nem fáj, bár az esélyes, hogy attól a két gombóc fagyitól van, amit leküldtem suli után. :D Eddig semmilyen növényre nem voltam allergiás és állatra sem, de tejfehérje érzékeny vagyok... A bőröm is nagyon száraz és repedt mostanában, de nem tudom, hogy ez összefüggene az orrommal.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

L/14

2011. ápr. 21. 00:22
 1/3 anonim ***** válasza:
A tejfehérje allergia okozhat ilyen tüneteket. Nem ettél olyat mostanában ami tartalmazhatott? A fagyiban simán lehetett.
2011. ápr. 21. 00:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyan ez van velem is.:) Szerintem allergia lesz. Szorít a torkom már 2 hete,úgy érzem meg van dagadva és mintha lenne benne valami. Voltam dokinál és nem nagyon vette komolyan... Érdemes lenne kérned egy allergia vizsgálatot, ha nem múlik el.

2011. ápr. 21. 08:22
 3/3 anonim ***** válasza:

A tejallergia tüneteit nem tudom, de a fagyiban simán lehetett.

Sajnos pont a napokban kezdődött el ezekkel a szálló nyirfa-szöszökkel a nyári allergia-szezon: szemkönnyezés, -dagadás, torokkaparás, fülviszketés, hidegrázás, köhögés, hapcizás, orrfolyás majd -dugulás... hol egyik, hol másik, hol egyszerre... óóó :S

Érdemes kivizsgálásra menni (háziorvos beutal), ahol megnézik, mire vagy allergiás (ha egyáltalán) és akkor azt kerüld majd.

Házi gyógymódként pedig kipróbálhatod, hogy iszol egy kálciumot (Pl. Calcium Sandoz). Ha hirtelen alábbhagynak a tüneteid, akkor elég valószínű, hogy az allergia miatt volt.

2011. ápr. 22. 05:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!