Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Allergia vagy meghűlés?

Allergia vagy meghűlés?

Figyelt kérdés

A páromról két éve derült ki hogy allergiás a pollenre és a kinti porra. Addig egy meghűlés a megszokott módon zajlott le, azaz orrfolyás, torokfájás, láz stb. A nyáron bőven produkálta az allergiás tüneteket, így például egy szelesebb időszakban szinte az egész napot végigtüsszentette, egyhuzamban 6-7 tüsszentést nyomott. Emellett könnyezett a szeme stb. Az orvos azt mondta, hogy az allergiagyógyszert csak pollenidőszakban szedje, ami kezelte is a tüneteket. Most viszont oda jutottunk, hogy ha egy kicsit fázik, akkor elkezdi produkálni az allergia tüneteit, tehát egyhuzamban tüsszent 6-7-et, olyan érzése van, mintha valami bosszantaná bentről az orrát, könnyezik, holott semmi olyan nincs a környezetében, amire allergiás. Nem tudom, hogy ilyenkor mi is a teendő, mit kell tulajdonképpen kezelni: megfázás ellen vagy allergia ellen? Orvoshoz hétfőn tudunk menni, akkor lesz szakmai vélemény is.

Addig esetleg ötletek? Szerintetek miért van ez?

2011. nov. 12. 22:48
 1/2 bánomisén ***** válasza:
Valószínűleg az allergia miatt már érzékenyebb az orrnyálkahártyája, ezért tüsszög gyakrabban. Pollen már nincs, nem tudom, por mennyi van, de amilyen az idő, akár meg is fázhatott. A citromos tea és a sok folyadék nem árthat, aztán hétfőn majd megmondja az orvos, hogy pontosan mi a gond.
2011. nov. 12. 22:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de a párom is így van ezzel. Neki háziporallergiája van (múlt télen jött ki), és hidegre tüsszög.

Esetleg azt lenne érdemes megnézetni, hogy nincs-e orrsövényferdülése, ami miatt az arcüregben gyulladás van, ami esetleg nem tud meggyógyulni.

Az is lehet, hogy nem csak pollenallergiája van, hanem közben háziporallergia is kialakult.

2011. nov. 12. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!