Lehet az allergia egyik formája a pattanás?
A pattanás nem allergiás tünet.Van olyan ha valaki allergiás állatszőrre akkor esetleg kiütéses lehet ami viszket vagy égő kis fájdalommal jár.Ezek már allergiás tünetek.(tudom mert nekem a meggytől vannak ilyen kiütéseim)
Ha tudni akarod,hogy allergiás vagy-e az otthon tartott állatokra akkor érdemes egy allergia vizsgálatot megcsinálni.
Vagy nem pattanas, vagy kapargalod az arcodat, es igy a borod ala bevakarod, ami a kormod alatt maradt az allatokbol.
Vagy van valami az allaton, ami gyulladast okoz, mert a pattanas: gyulladás.
Lehet a pattanás gyulladt, de sosem azért, mert kivülről "felülfertőzöd". A pattanásban nincs gennykeltő baktérium, teljesen steril, még továbbfertőzni sem tudod, nem, hogy bevakarni a kosszal. -.- Úgyhogy ne beszéljetek butaságokat.
A kutyázástól, állatsimogatástól, hozzábújástól nem lehet pattanásod, csak kiütésed maximum. Ha a fejedbe vetted, h biztos az állattól van, akkor már kb pszichésen kijönnek miután odabújsz egy állathoz. Az agyunk irányít mindent. Olyan hormonok termelődhetnek az agyad által, ami pattanást okoz. Lehet, h zagyvaságnak hangzik, de ez is benne lehet a pakliban. De közvetlen módon az állattal való érintkezés nem okozhat pattanást.
Inkább valami ételre gondolj egyébként. Lehet, h amikor simogatod az állatot, éppen utána vagy akkor olyat eszel ami pattanást okoz és tévesen rakod össze a képet. Az étrendedben keresgélj szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!