Miért más színű a székletem a szokásosnál?
Pár napja rosz ételt ettem,azt nem tudom mi baja volt de a haverom is hányt tőle és én is,a barátom csak felét ette meg a kajának de én megettem mindet.Ez már 1 hete volt és még mindig rosz a gyomrom,ha eszek akkor görcsöl,és elkezd fájni :(
A székletem meg annyira más lett az elözőkhöz képest hogy most kicsit bevagyok parázva.Sokkal de sokkal halványabb az előzőknél,és ha a hasamat megnyomom bal oldalt akkor kegyetlenül szúr.De a jobb oldalon is csak ott nem annyira.
Mitől van ez?Nagyon kiváncsi lennék rá,orvoshoz nem akarok fordulni...
A haverom már kilábolt belőle,de neki nem volt ennyire gázos pár napig fájt a hasa és kész...
akkor tuti a rossz kaja az oka, szerintem te is rendbe jössz,kijön belőled... viszont hasadban a szúrás nem tudom mitől lehet:S
szerintem ha nem mulik el még egy héten belül akkor ORVOS
Szerintem azért másszínü a székleted, mert ment a hasad és
diétáztál. Ezért zsírt nem vittél a szervezetedbe, nem volt szüksége a gyomrodnak epefolyadékra és ezért világos.
Én sokszor voltam így. Azért menj le a dokihoz.A fájdalom
lehet a sok sav következménye, mert nem úgy eszel, mint
máskor.
Utolsónak: Az epetermelődés nem csak a bevitt zsírtól függ, különben nekem is világos székletem lenne, ugyanis diétázom, és szinte semmi zsírt nem viszek be már egy jó ideje. Az epe arra is való, hogy a káros anyagokat kiválassza, a vérfestékeket eltávolítsa a szervezetből. Az epe FOLYAMATOSAN termelődik, felgyűlik az epehólyagba, majd szakaszosan ürül. De ez a szakaszos nem azt jelenti, hogy egyik héten igen, a másikon nem, hanem hogy naponta több alkalommal. Különben szétrepedne az epehólyag. Egy esetben lehet világosabb még, ha nagyon gyorsan végigrohan a táplálék a beleken. De azzal sem árt orvoshoz fordulni, mert komoly okai is lehetnek.
Kérdező, itt még olvashatsz róla egy picit:
Azt megkérdezhetem, hogy mi volt az a kaja?
A kaja "Kebap" volt.
De már tegnap óta ég a gyomrom,nem tudom miez...azt mondták hogy a kebapnak nem volt semmi baja ez a vírus van..de nem vírus ez,mert olyan nincs hogy egyszerre kapjuk el a haverommal a vírust és ugyan azt ugyan akkor...
A szokásosnál sokkal keményebb a hasam,és még mindig szúr ha megnyomom,anyibba változott tegnap óta hogy már egyre jobban ég a hasam...
Ja,és semmilyen diétát nem vezettem be,ha kajálok akkor már a második falatnál elkezd görcsölni a hasam...és égni
Olyan mint ha nem akarná befogadni a kaját amit eszek,ha mégis magamba erőltetem akkor meg nagyon nagyon begörcsölök és pokolian ég a gyomrom,nameg szúr...
Lehet, hogy a kajával vittetek be valami toxint, és mivel te többet ettél, nálad súlyosabb következményekkel járt. Sajnos, itt elkerülhetetlen az orvos. A barátod olcsóbban megúszta, de ez nem jelenti azt, hogy te is feltétlen ki tudod heverni otthon. Az az igazság, hogy a jobb oldali nyomásérzékenység akár májgyulladás miatt is lehet, amit sürgősen el kell látni.
Pár kérdésem még lenne:
A szemfehérjéd színe nem változott azóta?
Ez a fájdalom övszerű, vagy csak az egyik oldalon, körülhatároltan jelentkezik?
Milyen volt pontosan a székleted? Sárgás, világosbarna, vagy fehér? Hasmenéses, vizes állagú volt, vagy normál állagú?
A vizeleted színe sötétebb lett azóta?
Hát a szememen nem vettem változást észre.
A vizeletem sötétebb lett,és lehet hogy hülyén hangzik de nem akartam azt írni hogy "Miért lett fehér a székletem"
Nem teljessen fehér,de szinte már az.
Nem értem ezt az egészet.. :S ha elmennék a doktoromhoz az csak annyit mondana diétázzak stb...mindig azt csinálja annyit ért a szakmájához mint én a repülőgép vezetéshez.
Azért azt meg külön köszönöm,hogy foglalkozol a témával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!