Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha valakinek baj van a szivéve...

Ha valakinek baj van a szivével, az birja az edzést?

Figyelt kérdés
Azért kérdem,mert nekem szokott lenni,ilyen mellkasi fájdalom,sziv szúrás stb,de az orvos szerint semmi bajom,pár hónapja van.Viszont elkezdtem fogyózni,elég erős cardió tornát csinálok,anyúék szerint ezt nem birnám ha tényleg bajom lenne.Szerintetek?A vérnyomásom jó.
2011. márc. 29. 13:26
1 2
 1/11 anonim válasza:

Mindenképpen csináltass EKG-t!

Ha eddig tünetmentes, veleszületett rendellenességed van akkor ebből kiderül és megelőzhető a nagyobb baj!

Lehet szívizom gyulladás is a megerőltetéstől vagy egyéb gyulladás szövődményeként!

Csinálj EKG-t! Az a biztos.

2011. márc. 29. 13:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Akkor inkább a tüdődet érezheted, rossz légzéstől pl. az szokott szúrni.
2011. márc. 29. 13:34
 3/11 anonim válasza:

Itt fontos a korod! Például tini korban sokan panaszkodnak erre, de nincs komoly problémájuk csak a szervezetben lezajló változások miatt van! Azért légy óvatos!Csak erőteljes mozgás közben szúr, fáj vagy alapból is szokott?

Amúgy meg van olyan szívprobléma amivel lehet bírni egy bizonyos fokig az edzést!

2011. márc. 29. 13:35
 4/11 A kérdező kommentje:

Ekg-t csinált az orvos januárban,akkor mondta hogy minden rendben van.Ezek miatt a tünetek miatt mentem el hozzá.

35 éves vagyok.Az orvos szerint a szülés utáni felelősség miatt alakult ki ez nálam.Csak aggaszt,hogy mindig előjön,igaz sokat is agyalok rajta.

2011. márc. 29. 13:52
 5/11 A kérdező kommentje:
Pont ez az hogy ha mozgok,akkor nem fáj,hanem nyugalmi állapotban érzem,a szúrást,lever a viz,és elkezdek szorongani-(
2011. márc. 29. 13:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Csináltass szívultrahang vizsgálatot, addig ne sportolj

megeröltető módon. Ha jó lesz az is, menj el idegorvoshoz.

2011. márc. 29. 14:51
 7/11 anonim válasza:

A stressz miatt valóban lehet ilyesmi, az én feleségemnél is előfordul!

Próbálj egy kicsit lazítani, kevesebbet őrölni magad a mindennapi problémákon!

Vagy szóba jöhet még a jóga, úszás, természetjárás!

Mindegyik kitűnő stresszoldó.

Ha nem szervi hanem idegrendszeri a dolog gyorsan el fog múlni.

2011. márc. 30. 15:11
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm,Meg kérdezhetem,hogy a feleségednek is ilyesmi tünetei vannak?
2011. márc. 30. 18:09
 9/11 anonim válasza:

Igen, sajnos néha túl felbosszantja magát olyan apróságokon amiken nem kéne, vagy van amit napokig magában tart, és emiatt vannak ezek a tünetei mint neked.

Mindig azt szoktam neki mondani hogy az általánosan vett pozitív hozzáállás az élet dolgaihoz egészségessé tesz!

...és voila!

37 éves vagyok és hírből sem ismerem a kórházat! ;-)

2011. ápr. 1. 11:15
 10/11 anonim válasza:
13:35ös vagyok! Szívultrahang tényleg nem ártana, de ha mozgásnál egyáltalán nem érzed kellemetlennek akkor mozogj nyugodtan! Ez valószínűleg tényleg a stressztől van!
2011. ápr. 3. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!