Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Házi praktika hashajtásra?

Házi praktika hashajtásra?

Figyelt kérdés
A mai a 7. nap, hogy nem tudok WC-re menni, már akkora a hasam, mint egy 3-4 hónapos terhesnek és kő kemény. Mégcsak ingert sem érzek. Minden nap eszem gyümölcsöt, sokat iszom, két napja főzeléket eszem, négy napja reggel és este szűz teát iszom,..., mit csináljak?
2009. febr. 20. 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A sima paraffin csak székletlazító, hashajtásra csak fenolftaleinnel keverve jó. A megoldás itt a ricinus, és ha nincs otthon, akkor a gyógyszertárban kapható vény nélkül.

A bélelzáródások egy része áttörhető erélyes hashajtással, bélmozgatókkal, de az ide vezető betegségek nagy része (pl. daganat, vérellátási zavar, szűkület, fejlődési rendellenesség stb.) műtéti megoldást tesz szükségessé.

Nem gyerekjáték, ha eddig nem oldódott meg a problémád, szerintem keresd fel gyorsan az ügyeletet vagy a háziorvost, aki valószínűleg beutal egy sebészeti osztályra. Itt majd megpróbálják profi módszerrel rendezni a bélműködést.

Ha mégis megjött a székleted, akkor is mindenképp ki kell vizsgáltasd magad (háziorvos -> belgyógyász-gastroenterológus -> vastagbél-tükrözés).

2009. febr. 22. 21:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a glicerines kúp és a hideg tej vagy tejeskávé mindig segített ilyen dologban,persze nem vagyunk egyformák.Ha nem jön össze semmi nincs min gondolkodni!!!!!!!!!!!!Irány az orvos mert nagyobb baj is lehet belőle!
2009. febr. 23. 09:14
 13/18 A kérdező kommentje:
Anyukám hozott egy erős hashajtó gyógyszert..., az rendbe tett rendesen. :o) Köszi mindenki válaszát, ha mégegyszer előfordulna mindenképp megyek dokihoz.
2009. febr. 23. 12:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kéne megvárni azt a "még egyszer"-t! Annyi ilyen beteget hoz a mentő éjjelenként, hogy el nem tudom mondani neked. Ezzel csak rosszul járhatsz!

Ha a kivizsgálás nem igazol semmilyen komoly betegséget, akkor itt találsz jó pár olyan kérdést és választ, ami a krónikus székrekedéssel, szorulással kapcsolatos - olvasgasd őket!

2009. febr. 24. 00:04
 15/18 A kérdező kommentje:
Igazad van, de rettegek a tükrözéstől...Apumnak egyszer csinálták, nagyon kemény ember, amolyan mindent kíbírok tipus, de azt mondta, hogy soha többé..., én meg amúgy is parázós tipus vagyok...
2009. febr. 24. 14:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Valóban a legtöbben azt mondják, hogy nagyon kellemetlen vizsgálat, és van akinek egyenesen fájdalmas. Ennek az az oka, hogy az eszközzel nagyon sok levegőt fújnak be, és ez okoz fájdalmas feszülést. Azért annyira nem drámai, amennyire apukád leírja! Van aki évente megcsináltatja szűrővizsgálatként.

Viszont a legtöbb helyen már kábítják a beteget a vizsgálat idejére. Ha ilyet szeretnél, kérdezz rá, hogy az adott helyen lehetséges-e. Magánrendelésen van, ahol egyenesen altatják a beteget.

2009. márc. 1. 09:03
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Két kanál olivaolaj!
2009. aug. 6. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
2 hónapja "fedeztem" fel a SZENNALEVÉL teát!Minden gondom megoldódott,székrekedésem megszűnt. Lehet szabályozni,milyen erős teára van szükséged.5-6 óra múlva már érezheted a hatását.Nincs bélgörcs,semmi mellékhatás. Ráadásul olcsó! A filteresnek nincs olyan jó hatása,érdemes teatojással elkészíteni a teát.Íze semleges,ízesítés nélkül iható.MINDENKINEK AJÁNLOM,aki ilyen gondokkal küzd! Én most már állandóan tartok itthon...
2009. aug. 7. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!