Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Házi praktika hashajtásra?

Házi praktika hashajtásra?

Figyelt kérdés
A mai a 7. nap, hogy nem tudok WC-re menni, már akkora a hasam, mint egy 3-4 hónapos terhesnek és kő kemény. Mégcsak ingert sem érzek. Minden nap eszem gyümölcsöt, sokat iszom, két napja főzeléket eszem, négy napja reggel és este szűz teát iszom,..., mit csináljak?
2009. febr. 20. 13:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%

szilvelekvar

glicerinkúp

laevolac szirup

2009. febr. 20. 13:57
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Igyál kamilla teát keserűn. Ne ízesítsd be!
2009. febr. 20. 13:57
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
ricinus olaj
2009. febr. 20. 13:58
 4/18 anonim ***** válasza:
93%

nekem a körte és a szőlő is kisebb hasmenést okoz.

Illetve ajánlanám a Naturland teáit, méregtelenitő, salaktalanito stb teákat, ezek tuti segitenek.

2009. febr. 20. 14:02
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
+üljél a wc-n, ne állj fel egy perc után.
2009. febr. 20. 14:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Sürgősen keresd fel a háziorvosodat! Nem csak székrekedés okozhat ilyen tüneteket, de bélcsavarodás, vagy bélelzáródás is. Ha biztos vagy benne, hogy csak székrekedésed van, akkor egyél ecetes erőspaprikát (legalább 1 darabot) az segít. De ne ilyen light-osat, csípőset vegyél, hanem igaz erőset pl chillit. Vagy segíthet a legegyszerűbb módszer, a beöntés is.
2009. febr. 20. 14:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia én szülés után voltam így, 5 napig nem tudtam WC-re menni, és nekem a glicerines kúp segített, bár mindent kipróbáltam ami csak létezik. Nekem az volt a baj, hogy ingerem az volt, de olyan kemény volt a székletem, hogy azt hittem megszülök mégegyszer mire sikerült. Ha nem segít semmi, tényleg keress fel egy orvost, nehogy valami baj legyen.
2009. febr. 20. 14:14
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég durvának hangzik, erélyes hashajtást javasolnék, erre a ricinusolaj a legjobb (3 evőkanál), vagy keserűsó sok folyadékkal. Emellett egy beöntés sem ártana, főleg ha szorulásra hajlamos vagy. Ha ez a szorulás szokatlan, és ismétlődik, jó lenne kivizsgáltatni magad, nincs-e a háttérben valami komoly ok!

Ha nem oldódik meg a gond a mai napon, vagy netán hányinger/hányás indulna, nyomásra érzékennyé válna a hasad, akkor irány az orvosi ügyelet! (A bélelzáródás életet veszélyeztető kórkép, sürgős műtétre lehet szükség!)

2009. febr. 20. 14:16
 9/18 A kérdező kommentje:
Ricinus olajam sajnos nincs itthon, viszont parafin az van, véletlenül annak nincs hashajtó hatása? Bár lehet butaságot írok. Naturlandos salaktalanító tea sem segít. Én is attól tartok, hogy bélelzáródás, mert ilyen még nem volt, hogy ilyen sokáig nem volt székletem. Ha bélelzáródásom lenne, akkor hashajtással sem sikerül WC-re menni?
2009. febr. 20. 14:42
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A parafin olajból nyugodtan ihatsz, az alábbi cikk is írja:

[link]

Csodálkozom, hogy a szűztea sem segített, mert engem a kapszula 24 órán belül kiürít. Remélem hamarosan megoldódik a gondod. Azért javaslom, hogy ha ez gyakran előfordul, tényleg nézzen meg doki.

2009. febr. 20. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!