Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért jön rám az ásítás,...

Miért jön rám az ásítás, amikor éneklek?

Figyelt kérdés
Már rég óta jelen van ez a dolog, hogyha elkezdek énekelni, akkor egy idő után muszáj ásítanom. Ez normális más is van így vagy csak nálam van ez és miért?
2011. febr. 9. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Oxigén hiány.
2011. febr. 9. 10:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Az ásítás normál belégzéssel összehasonlítva valójában kevesebb oxigént juttat a szervezetbe. Több lehetséges okot is felsorolnak, pl. az egyén vágya a tüdő és a torok izmainak bemelegítése, vagy, hogy az agy hőmérsékletét szabályozza. Kísérletek bemutatták, hogyha a vizsgált személyek egy lehűtött tárgyat tartottak a homlokukhoz, és szigorúan csak orron át lélegezhettek, akkor kevésbe voltak érzékenyek a ragályos ásításra és ugyebár éneklés közben a szádon át veszed a levegőt :)
2011. febr. 9. 16:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem egyedi az eseted, rám is "rám jön" mindig:) Én is kíváncsi lennék az okára!
2011. febr. 11. 00:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez tulajdonképpen olyan hogy nem ásítás csak nagy tételben veszed a levegőt! Nem kap elég oxigént az agy!

Nekem is rappelésnél régebben egyszerü énekelgetésnél fellépett ez a probléma és én ahogy elkezdtem futni, növeltem az állóképességem el múlott! Jobban bírtam levegő nélkül is és az úszás ebben rengeteget segített!

2011. febr. 13. 23:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy nem megfelelő mennyiségŰ CO2 van a tüdődbe,ami szabályozza az ottani ér és hörgők kapcsolatát, működését, aminek hatására lép fel az ásitás.Nekem hasonló dolgok jönnek elő, mikor lépcsőzöm és az egyik lap javasolta, hogy ne törekedjek a nagy levegő vételekre, hanem az apróra, mert akkor többhöz jutok.
2011. febr. 14. 08:18
 6/7 anonim válasza:

Egyszerűm a nem megfelelő lélegzési technikád miatt.

Keress egy szakembert és tanulj meg rendesen levegőt venni ugyanis nem jut elég oxigén a vérkeringésedbe és ennek következtében "kapkodsz" a levegőért!

2011. febr. 14. 14:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Jah éneklés közben persze tudok ásítozni,de napközben ritkán...
2011. szept. 13. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!