Mit jelent az ásítás?
Figyelt kérdés
Én hallottam már olyat is, hogy amikor ásítás közbe beszívjuk a levegőt, akkor az a levegő kicserélődik azzal, ami az agyunkban van, vagy az agy körül. Igaz ez?2011. aug. 11. 09:55
1/13 anonim válasza:
Nálam azt jelenti, h álmos vagyok. Szerintem többnyire ezért ásít más is. :D
2/13 anonim válasza:
Öőőőő valami ilyesmi. Gyakran csak az álmossághoz kötik, és az iskolában a tanárbácsi sem szerette ha a diák elásítja magát, pedig az ásítás egy teljesen normális reakció, ha az ember fárad. Amikor nagyobb oxigénfelvételre van szükség, az agyunk hozza létre ezt a reflex szerű nagyobb mennyiségű levegőfelvételt. Sőt azt is olvastam egyszer, hogy ha már nehezen tudunk koncentrálni a tanulásra érdemes erőltetni az ásítást. De inkább keress rá a google-n "ásítás okai" címen, sok érdekességet találsz.
3/13 anonim válasza:
Nem az agyadban vagy akörül levő levegő cserélődik ki (grat az infóforrásnak), hanem csak egy nagyobb levegőadagra van szüksége az agynak. Pár deci levegő helyett a tüő nagy része megtelik friss levegővel.
5/13 Erzsi10 válasza:
Unalom,meg ilyesmi, de a biológiai oka, h kevesebb oxigént kap az agyad, ezáltal pedig egy jó adaghoz hozzájut.
7/13 A kérdező kommentje:
persze akkor mindenki rákos? xD
2011. aug. 14. 08:28
9/13 anonim válasza:
az egyik ZHm erről irtam(rák felismerése).... nem természetesen nem mindenki rákos aki álmos mivel a rák orvosilag a sejttúlburjánzódás ezért a több sejtnek több oxigénre van szüksége. A megnövekedett oxigén igényre a szervezet azzal reagál hogy ásítás formályában oxigént vesz fel. TEHÁT: A túl gyakri ásítás (fél órán belül 3) jelentHET többek közt rákot... és sztem ez nem olyan vicces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!