Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tennél, ha az orvos...

Mit tennél, ha az orvos szerint magas a vérnyomásod?

Figyelt kérdés
A rendelőben 160 alatt nem mér, én pedig otthon sokszor 120 alatt is. Tehát szerintem felesleges a gyógyszer, de ha nem szedem be, akkor nem fogadok szót szerinte.
2011. febr. 6. 17:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Keress egy megbízható kardiológus szakembert, mert ez nem játék, hogy szívritmus szabályozó gyógyszereket irogat Neked kizárólag a rendelőben felmért tünetek alapján.

Lehet, hogy fehér köpeny szindrómád van- egyébként meg semmi nem indokolná ezeket a durva pirulákat.

2011. febr. 9. 22:47
 12/18 anonim ***** válasza:

10:39 kérdező

hát ez elég durva,hogy képzeli ezt az orvos??? a szívritmus szabályozó az nem C.vitamin.

na az ilyenektől lesz magas az emberek vérnyomása!

2011. febr. 10. 09:18
 13/18 A kérdező kommentje:
Volt, hogy hosszú ideig nem kellett mennem hozzá, de mikor más problémával megyek, mindig ezzel foglalkozik. Még nekem kell szégyenkeznem, hogy nem követem az utasításait.
2011. febr. 10. 10:23
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez a doki biztos szerelmes beléd. Nem is vagy beteg, mégis eljársz a rendelőbe, és ott rád erőszakolja a betalocot. Jelentsd fel valahol. Az meg még súlyosbítja a helyzetedet, hogy semmi bajod a vérnyomásoddal, de kierőszakol egy vérnyomásmérést. Pedig neked az Országod Kardiológiai Intézetben lenne a helyed. Micsoda egy orvosok vannak. Gyógyszert írnak, vizsgálnak. Igaz nem azt amit ti szeretnétek. Lehet a doki depressziós. Ha felírja a gyógyszert, dobd a szemétbe.
2011. febr. 10. 12:05
 15/18 anonim ***** válasza:

"Mosolyogj szépen a dokira amikor odaadja a receptet, de ne váltsd ki."

No, eddig ez a legértelmesebb válasz.

2011. febr. 10. 12:06
 16/18 A kérdező kommentje:
Ez a gyógyszer több, mint 3000 ft-ba kerül, tehát ennyit dobnék a szemétbe. De minden hónapban menni kell, mert csak egy havit ír fel. Szóval idegesítő. Semmi gond nem lenne ha több hónapra írná fel egyszerre. Simán megcsinálnám, hogy nem váltom ki.
2011. febr. 11. 10:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem tudom miért érzem azt, hogy Te is tudod, hogy az orvosnak van igaza, és kéne is szedned a gyógyszereket amiket felír. Ugyanis nem a vérnyomás az egyetlen érték, amire a doki odafigyel. És a magasabb vérnyomás biztosan erősíti ezt a bajt, meg a szapora szívverés is. Az is igaz, hogy van fehér-köpeny szindróma, de ez nem okozhat billentyűzavart, vagy félreütést, szörcsögést, stb, amit a doki meghallgat a sztetoszkópján. És nem azért próbál segíteni, hogy pénzt kapjon azért, mert neked gyógyszert ír fel. Ugyhogy szerintem szedd be azokat a gyógyszereket. Nem szórakozásból kaptad.

2011. febr. 12. 21:32
 18/18 A kérdező kommentje:
Még soha nem hallgatózott meg és nem is vizsgált ez ügyben senki. Csupán vérnyomásmérés volt.
2011. febr. 13. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!