Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ki milyen körülmények közt...

Ki milyen körülmények közt szoktatok elájulni?

Figyelt kérdés
Nem értem pl ha valaki vért lát hogy ájul el? Hova megy olyankor a vér az agyából? Tapasztalatok?
2011. febr. 1. 01:46
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bocsi először úgy kezdtem a kérdést hogy "Ti milyen..." aztán nem engedte kiírni mert ez nem csevegőoldal, és nagy gyorsan csak az elejét írtam át. Általában tudok magyarul csak most figyelmetlen voltam. Szóval várom a válaszokat: Ki milyen körülmények közt szokott elájulni/ájult már el?
2011. febr. 1. 01:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig elájulok ha vért vesznek,ha tűvel szúrnak meg,de tuti elájulnék ha valami nagy fájdalom érne.Pl: leszakadna az ujjam vagy hasonló..

De én mindig meg is érzem,hogy ájulni fogok.A vérvételnél addig nincs is semmi bajom amíg meg nem látom a tűt,majd amikor érzem,hogy megszúrnak,A vér kimegy a fejemből,és másodpercek alatt lefehéredek,és el kezd forogni velem a szoba..Mivel egyre gyorsabban forog már képtelen vagyok megtartani magam,és érzem,hogy le kell gyorsan feküdnöm különben mint egy zsák krumpli fogok elvágódni..(sajnos erre is volt példa,hogy már el is ájultam,és fogalmam sem volt,hogy hova estem) De legtöbbször már "készülők" és jelzem,hogy elájulok,így fekve is maradok.Minden elsötétül,majd arra kelek,hogy szólítgatnak,paskolják az arcom,vizet hoznak..Később tudom meg,hogy pár percig nem voltam magamnál..Nagyon rossz érzés..Talán azért ájulok el,mert ilyenkor nagyon hirtelen leesik a vérnyomásom..

2011. febr. 1. 02:06
 3/13 A kérdező kommentje:
Tehát ezt akkor lehet előre érezni? De én akkor sem értem hogy ilyenkor hova megy a vér? Mi történik a szervezetben? Oké hogy leesik a vérnyomás de hogy? A látványtól máshogy működik a szív? Ez nekem olyan felfoghatatlan...
2011. febr. 1. 02:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Régebben volt olyan, hogy buszon ájultam. De akkor eleve úgy keltem fel, hogy gyengének éreztem magam, buszon meleg volt, meg tömeg, emiatt kicsit stresszeltem is, és elájultam. A földön tértem magamhoz. Ciki.

Általános iskolásként pedig az ünnepélyeken ill. azok próbáin dőltem ki.:)

Most már csak szédelgek, ha hirtelen állok fel... Alváshiány miatt.

Vér látványától ájulni fóbia. Olyan lehet, mint a pókfóbia, csak ez elől nem menekülhetsz, mert rajtad van, túl nagy stressz, eszméletvesztésbe menekülsz?

A vér nem megy ki az agyból, csak lelassul a keringés az egész szervezetben.

2011. febr. 1. 05:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én életemben egyszer ájultam el,de fogalmam sincs, hogy mi válthatta ki. Otthon voltam,mosogattam,és ahogy fordultam a tányérért egyszer csak elzsibbadt mindenem és összeestem. Arra tértem magamhoz,hogy öreganyám beszél hozzám.
2011. febr. 2. 23:30
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,várom a többit:)
2011. febr. 2. 23:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem elájultam, de olyan érzés volt, mintha egy pillanatra kihúztak volna a konnektorból. WC-n ültem és anyám szólt valamit, de nem hallottam. Kinyitottam az ajtót, kicsit hevesebben a kelleténél, és hogy ne sérüljön meg, utána kellett ugrani. A kilincset már nem értem el, viszont a földön tértem magamhoz és gőzöm sincs, hogy mi lehetett az oka. Illetve hát gondolom a hirtelen mozdulat vagy passz.
2011. febr. 3. 07:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Ájulásnak nevezik azt a rövid ideig tartó múló eszméletvesztést, ami az agy, több mint8 mp-ig tartó vérellátási zavara miatt következik be.

A vérnyomásnak legalább 50 Hgmm alá kell csökkennie ahhoz, hogy az agyi vérkeringést befolyásolja.

Ilyen hirtelen vérnyomásesést okozhat:

- szívbetegség - szívritmuszavar

- gyógyszerek - vérnyomáscsökkentők

- hirtelen felegyenesedés - orthostatikus hipotonia

- nyaki ér túlérzékenysége - szoros gallér, ingnyak

- ér kitágulása - vér térfogat csökkenés

- agyi erek betegségei

- alacsony vércukorszint

2011. febr. 3. 07:55
 9/13 anonim ***** válasza:
Én akkor a harmadikat választanám :D
2011. febr. 3. 09:20
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Én anno a total dance-koncerten ájultam el, mert összenyomtak, a második sor környékén álltam...kaptam egy szurit, miután bevittek a kezelőbe aztán a kamasz fejemmel visszamentem felturbózva...
2011. febr. 3. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!