Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A fiam 14 éves, mitől vannak...

A fiam 14 éves, mitől vannak ősz hajszálai?

Figyelt kérdés
Egyre több van neki,de a feje tetején egy kisebb csomó,oldalt pár szál,és hátul egy kis terület.10 éves korában kezdődött,de akkor csak a feje tetején,most már több helyen.A körzeti csak annyit mondott,hogy érdekes.Most vigyem valami vizsgálatra,vagy mit tegyek?
2011. jan. 30. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen vidd el valahova, 14 évesen nem kéne őszülnie a hajnak...
2011. jan. 30. 10:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Én 15 évesen kezdtem őszülni, a tesóim is, azt mondták genetika, nem lehet ellene tenni semmit, 16 évesen már festenem kellett sajnos és a nővéreimnek is. Most vagyok 35 mikor nő le a festék a töve hófehér.A legfurább az, hogy a szüleim nem őszültek korán, viszont az egyik nagyink az igen.
2011. jan. 30. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:

nekem 14éves koromba kezdtek előjönni a fejem tetején az őszhajszálak...:S és akár kitéptem akár levágtam ugyanaz visszanőtt:S:S igy már most kénytelen vagyok festeni a hajamat mert nagyon látszik:S

nemtudom mitől lehet:S mi lesz még később ha már most televagyok őszhajszállal?:S

17/L

2011. jan. 30. 10:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,most picit megnyugodtam hogy nem a fiam van ezzel egyedül így.Na de azért senkinek nem jó ilyen fiatalon ezt már így viselni.Nektek sem.Hát akkor majd befestem a fiam haját,mert már őt is zavarja.
2011. jan. 30. 10:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt találtam most neten érdemes elolvasnod

A tartós stressz, a váratlan lelki trauma és a hosszabb időn át fennálló szorongás is elősegítheti az őszülést, továbbá a hajhullást is. Ennek hátterében több, részben még ismeretlen mechanizmus áll. Többek között az, hogy az ún. szimpatikus idegrendszer aktiválódása miatt megváltozik a fejbőr vérellátása és anyagcseréje, emellett az esetleges hormonális hatások is befolyásolhatják a haj színét. A bőrgyógyászok véleménye szerint az adrenalin nevű hormon szintjének csökkenésével a vérerek már nem juttatnak megfelelő mennyiségű vért a hajszálakba, így fokozatosan leállhat bennük a festéktermelés. Más vizsgálatok arra is fényt derítettek, hogy a tartós stressz felemészti a szervezet B-vitamin-készletét, ezáltal felgyorsulhatnak a bőr öregedési folyamatai, a haj őszülése pedig az átlagosnál korábban következhet be.

2011. jan. 30. 10:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell emiatt különösebben aggódnod, annyira nem ritka jelenség mint gondolnád. Semmi olyan baja nincs, amin lehetne segíteni, mert ez nem egy betegség hanem egy állapot.
2011. jan. 30. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is 14 évesen volt az első.
2011. jan. 30. 15:07
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,és a 10,59 esnek igaza van biztos.Erre már én is gondoltam,és a doki is mondta,csak nehezen akartam elhinni,mert én stresszesebb vagyok a fiamnál,és 1 ősz hajszálam sincsen.De köszönöm a választ.
2011. jan. 30. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!