Hogy szeretitek a teát? Titeket is "felébreszt"?
Szia!
Engem 3 deci kávé sem ébreszt fel, pedig igen ritkán iszom.
A teát pedig csak az ízéért...amúgy cukor+citrom...tejjel meg csak az angolok isszák, na meg akinek van hozzá gusztusa:))
Teában több a koffein, kedves első válaszoló.
Csak az a különbség a kettő között, hogy a kávé a gyomrodban már kifejti a hatását, a tea pedig a bélrendszerben, szépen, fokozatosan.
Ha pedig azt nézzük, hogy a legsűrűbb formájában melyik az erősebb, akkor is bizony a teára esik a választás...szóval teára fel;)
Ingadozó, hogy mikor mennyi teát iszom, valamikor megkívánom, és két hétig iszok napi 3at, valamikor hónapokig felé sem nézek. Nem szeretem citromlével, vagy simán cukrosan, vagy anélkül iszom, függ a tea fajtájától is. Pl earl grey-be teszek cukrot, a vörösteába nem. Néha iszom tejjel is, finom úgy is. Amikor először hallottam, hogy valaki tejjel itta, én is furcsának találtam, de gondoltam, próba cseresznye. :)
Amúgy úgy tudom, hogy a fehér tea a legerősebb, olyat csak 1-2x ittam, de finom. Egyszer meg elkövettem egy nagy marhaságot: vettem tesco-s zöld teát. Egy filter után ment a kukába az egész doboz. Olyan íze volt, mintha cigit áztattam volna forróvízbe...
Ezek a magyar emberek... a kákán is megtalálják a csomót... Gondoltam megkérdem az utolsó kettőt (aki vitázik), hogy nők-e, de valahogy pasik a teán nem vesznek össze szóval...
A kérdésre válaszolva:
Engem speciel sem a kávé, sem a tea nem ébreszt fel, előbbivel reggelente rendszeresen próbálkozom, de esélytelen :P.
Teából mostanában zöldet iszom, egy bögrébe két kanál cukor + egy filter. Volt hogy mézzel próbáltam, de az olyan szó-szó. Citromot nem szeretem benne, a rotjai ha belekerülnek különöse nem, gyümölcsteába egy pár csepp (ha barátnőm nagyon próbálkozik) egye kukac...
De legigazibb teának a Twinings standard fekete teát tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!