Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem bírom már! MIt csináljak...

Nem bírom már! MIt csináljak végre álmatlanság ellen?

Figyelt kérdés

Legalább 2 hete, hogy nem tudok elaludni olyan könnyen, mint korábban. Van, hogy hajnal 1-2 felé alszom el és 9-kor már ágyban vagyok. Addig álmatlanul forgolódom. Azt vettem észre, hogy lefekvés után egy idő után gyors szívdobogásom lesz, de ez csak lefekvéskor, máskor nem.

Állandóan fáj a fejem a kialvatlanságtól, suliban az órákon is majd' elalszom, már nem sokáig bírom.

Nem iszom kávét/teát/energiaitalt, nem dohányzom, nem stresszelek jobban az átlagnál.

Kipróbáltam a visszafelé számolgatást, na meg a bárányokat is, a mézes tejet, de azért nyugatókat nem akarok szedni.

De lassan már az ágyra sem bírok ránézni...

Bocs a kisrgényért.

2011. jan. 12. 19:04
 1/7 Béresné Juhász Gabriella ***** válasza:

Valamiért nyugtalan ez biztos. Lehet egy kicsit tolni a lefekvést mondjuk 10-re?

Én főznék egy citromfű teát és ágyba bújnék valamelyik jó száraz tananyaggal, garantált az elalvás!

Üdv Bejuga

2011. jan. 12. 19:09
 2/7 anonim ***** válasza:

ennek ellenére én ajánlom ezt a gyógynövény tablettát, átsegítene a holtponton, nekünk és a barátainknak már használt. Mellékhatás annyi, hogy nem ajánlják a szedése alatt a szolizást.Drága, de biztosan segít. Talán a tél az oka a bajodnak.

Esetleg még a kiadós mozgás a friss levegőn, az segítene, naponta. Este keveset egyél, szelllőztesd ki a szobát elalvás előtt, ne tévézz az ágyban4

2011. jan. 12. 19:10
 3/7 anonim ***** válasza:

én mindig utáltam álmatlanul fetrengeni.

6-10 éves korom között mesekazettákat hallgattam magnóról, tök jól elaludtam, utána zenét, vagy verses lemezt.

aztán 17 évesen, mikor már tudtam szerezni gépre filmeket, azokat néztem elalvás előtt.

most is laptopról nézek filmeket, legalább nem unatkozok míg el nem nyom az álom :D

szóval igyál valami nyugtató hatású gyógyteát, tegyél be valami nyugis romantikus filmet, és mehet a szunya! :D

2011. jan. 12. 19:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszia válaszokat !

Ez a citromfűtea jól hangzik.

Amúgy 10-kor fekszem, de az álmatlanságom miatt toltam 1 órával hamarabbra, hogy talán így korábban el tudok aludni. MOndjuk így sem.

Ma is: elaludtam 2-kor, 5-kor meg keltem 0.óra miatt...

2011. jan. 12. 19:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk van egy olyan heppem, hogy csak csendben megy az alvás, tévé meg zene idegesít sajnos, vagy csak arra figyelek :(
2011. jan. 12. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:
én meg full kussban és sötétben nem bírok aludni :D
2011. jan. 12. 20:19
 7/7 kizcar ***** válasza:

Én is a film-, sorozatnézést, lassú zene hallgatását ajánlom. Valakitől hallottam, hogy az olvasás álmosítja el.

Esetleg próbáld áthelyezni a fekhelyedet egy másik helyre.

2013. dec. 23. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!