Megfázás, láz - lehet, hogy csak emiatt ájult el, vagy komolyabb a baj?
A barátom (20/F) csúnyán megfázott hétvégén, hétfőre belázasodott, nagyon náthás, erősen köhög, torka nagyon fáj. Hétfőn ment el orvoshoz, a szokásos lázcsillapító, köhögéscsillapító gyógyszereket írta fel neki. Estére egész jól volt már.
Ma reggel viszont 39,7-es lázzal ébredt, azt mondta szédül, és mikor ki akart menni vécére, pár lépés után elájult. Kb fél-egy percig nem nyitotta ki a szemét, utána magához tért, még kb 3 percig zavart volt kicsit, aztán egyre jobban lett. Visszafeküdt az ágyba (de nem aludt), pihent, délre már a láza is lement, 10 körül 37,9-re, délre már 37,3-ra, sokkal jobban érzi magát. Most kb egy órája alszik.
Nem akar orvoshoz menni, azt mondja nem szükséges, csak akkor ha rosszabbul lesz. Most erősködik hogy jól van, reggel biztos azért ájult el mert túl hirtelen kelt ki az ágyból.
Én viszont nagyon megijedtem az ájulásnál, és azt szeretném tudni, hogy a magas láznál normális "mellékhatás"-e egy 20 éves fiúnál az ájulás, mert én még nem hallottam ilyet.
Kéne hozzá orvost hívnom? Ki kéne vizsgáltatni hogy mitől ájult el? Vagy tényleg csak akkor ha rosszabbul lesz megint?
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!