Ha van itt olyan szemely akinek harom veseje van kerem irja meg hogy erzi magat es ha panaszmentes milyen gyakran jar kontrollra?
,viszont neha ellenorizni kellene mert megmondtak a dokik hogy ,a harmadik vese is fejlodik ,sot donor is lehet ha teljesen ki lesz fejlodve.
Már ne is haragudjál, kedves kérdező, de fel sem merül bennem, hogy Neked az égvilágon semmi közöd nincsen ehhez az "üzlethez". A kislány a vér szerinti édes anyukájánál van ( természetesen), és ő tudja, hogy mit kell neki tennie. A donorsággal meg ne foglalkozzál. Csak nem részt akartok a haszonból? Még ilyen hadibaromságot se hallottam. Majd te eldöntenéd, hogy a kislány adja oda a veséjét. Te is lehetsz donor. 1 vesével is lehet élni.
Kedves kérdező,
a mi családunkban is van három vesével élő személy, 29 éves és nő. Soha nem kellett emiatt kontrollra vinni, mivel mindhárom vese jól működik, és csak diszfunkció esetén kell külön foglalkozni vele. Az életminősége annyiban más, mint egy átlagos embernek, hogy legalább kétóránként kell folyadékot innia, különben rosszul lesz. Ugyanígy sokkal gyakrabban jár vécére, mint az átlag, iskolás korában külön engedélye volt rá, hogy bármikor szó nélkül kimehet vécére, és éjszaka is legalább egyszer fel kell kelnie pisilni. Az ostoba válaszolónak üzenem, hogy ez a fejlődési rendellenesség sokkal gyakoribb, mint hinné, de a probléma az esetek 90 százalékában szerencsére nem okoz panaszt, ezért külön kezelést nem igényel. Jó egészséget mindenkinek!
Szia!
én is most tudtam meg hogy 3 vesém van és semmi különösebb bajom nincs vele, bár néha elekezd fájni de nem nagy dolog, csak egy kicsivel nagyobb felelőséggel jár mert nagyobb bajom is lehet belőle, de komolyan nem bagy dolog szerintem és hozzá lehet szokni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!