Örökké kell szednem a gyógyszert és kontrollra járni az epilepsziám miatt?
86-tól (nem egészen 4 éves koromtól) vagyok beteg kezdetben LG szindrómás meg G4030 kód volt meg status epilepticus
egyideje G4090-es kódom van.
Az epilepszia az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, de gyógyszeres terápiával tünetmentessé tehető.
Gondolom az orvosod is ezt mondta.
Vannak epilepsziák, amikből ki lehet nőni, de ha még mindig vannak rohamaid, akkor neked nem olyanod van.
A ketogén diéta talán segíthetne valamennyit, bár a gyógyszereket nem lehetne teljesen elhagyni, és a diétához is orvosi felügyelet szükséges.
Úgyhogy valószínűleg nem lehet elhagynod a gyógyszereket.
Vannak olyan esetek, amikor a gyógyszer végleg elhagyható, de még ilyenkor is szükséges a folyamatos kontroll. Mivel a status epilepticus a legsúlyosabb helyet, ami egy epilepsziás betegnél fennálhat, így ez mondjuk annyira nem jó "jel", mivel azonban fiatal vagy, így javulhat az állapotod. Szerintem nyugodtan kérdezd meg a neurológusodat, hogy mi a véleménye az állapotodról, javult-e annyit, hogy esetleg a későbbiekben elhagyhasd a gyógyszert!
Pár éve egyébként itthon is folynak kísérletek új, sokkal hatékonyabb és jobb mellékhatás-profillal rendelkező epilepszia gyógyszerekkel, úgyhogy ez legalább mindenképpen jó hír lehet a jövőre nézve.
AZ EPILEPSZIA NEM GYÓGYÍTHATÓ, egész életedben szedned kell a gyógyszert, hacsak nem lesz valamilyen eddig nem ismert megoldás.
Orvostól kérdezz, azért van. A budai Gyerekkorházba jár a párom a Kassai főorvoshoz, korrektül elmond mindent.
Nem halálos betegség, de folyamatos kontrollt igényel!
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!