Alvászavaraim vannak, mi lenne a megoldás?
Bocsi, hogy OFF, de velem is ugyanez a helyzet...
Szörnyű, hogy 2-3 órát forgolódok az ágyban, és utána óránként felkelek, és akkor is 1-2 óra míg elalszok :S
Elalvás előtt: fuss egy nagyot, rakj rendet, takaríts ki, mikor már kifáradtál, olvass valami bonyolult-nehéz szakszöveget. Vagy próbálj meg direkt fennmaradni.
Nekem is van alvászavarom. Eléggé öngerjesztő a dolog egy idő után. Ha van kedvem, időm lefárasztani magam és normálisan élni, akkor tudok aludni. Ha suli után hazaesek este és csak szenvelgek, akkor viszont nem is alszom el, akármilyen fáradt lennék elméletileg.
Szintén alvászavaraim vannak. Gyerekkorom óta. Egyszer a TV-ben mondták, hogy aki fél órán belül nemtud este elaludni, az alvászavar. Nekem összesen 3-4 olyan alkalom volt az életemben gyerekkorom óta, hogy fél órán belül elaludtam. Most ráadásul az utóbbi időben halálfélelmem is van lefekvéskor.
Csak az segít, hogy esténként olyan könyvet olvasok, ami vidám és leköt: Rejtő Jenő, Pierre Barber, Harry Harrison, Viola Zoltán. A Magyar Elektronikus Könyvtárból olvasom a legtöbbet.
Én komolyan gondolkodom azon, hogy felkeresek egy pszichológust, lehet hogy depresszióm van és lehet, hogy már olyan szintű, hogy érdemes volna gyógyszerrel kezelni.
Ha nem pihentet az alvás és sokat álmodsz, az azt jelentheti, hogy felületesen alszol. Ennek százféle oka lehet, szerintem megéri elmenni egy alvásvizsgálatra:
Altatót addig ne szedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!