Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért mondják, hogy 15 hós...

Miért mondják, hogy 15 hós kisfiam Stb? Miért nem mondják azt, hogy 1 éves és 3 hós kisfiam?

Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Én meg azt hittem a kérdés láttán, hogy a "hós" szóval van a bajod, ami teljesen magyartalan, és kizárólag itt a GYIK-on terjed, mint a pestis.
2010. dec. 16. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Mert az utóbbit hosszabb kimondani :-)

Kb. ennyi a magyarázat. Egyébként a "hós"-ra is. Lehet, hogy magyartalan, de nem csak itt terjed. Sok helyen használják.

2010. dec. 16. 21:17
 3/9 anonim válasza:

Úristen ennél nagyobb problémád ne legyen!

Egy anyuka

2010. dec. 16. 21:22
 4/9 anonim válasza:
0%
Nem vettétek észre,h nem a "hós" kifejezéssel van baja?
2010. dec. 16. 21:23
 5/9 anonim ***** válasza:
De igen. Nem vetted észre, hogy észrevettük? Ezt jelenti a leírt szöveg.
2010. dec. 16. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két éves korig inkább még hónapokban számoljuk a gyerekek életkorát, utána már nem.

Én az elején hetekben számoltam, egészen 16-ig, azóta csak a hónapfordulókat jegyzem, de ha megkérdezik, hogy mennyi idősek a gyerekek, akkor mindig azt mondom, amihez közelebb van. Pl most 21 hónaposak múltak, de már majdnem 22, szóval azt mondom: 22 hónaposak lesznek 26-án. :))

Egy ikres anyuka

ui: ez a hós kifejezés egy kissé engem is irritál, de már megszoktam, viszont én nem használnám így. Amit én először itt a GyK-n láttam, az tényleg meglepett, mert eddig nem találkoztam ezzel a rövidítéssel, hogy pl: 24hkm :) Picit gondolkodtam, mire leesett, hogy mit jelent. :))

2010. dec. 16. 22:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel, miért nem mondják, hogy 64 hetes, 448 napos. És kik mondják akik így mondják?
2010. dec. 16. 23:33
 8/9 anonim válasza:

Mert ilyen kis korban még számít, hogy 13, vagy 23 hónapos:)

Mondjuk az orvosnál, vagy akárhol, mert ugye mindkettő 1 éves...

Pár év után meg már nem számottevő, hogy 493, vagy 503 hónapos, mert ugye mindkettő 41 éves...

2011. jan. 2. 22:54
 9/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Rájöttem, hogy nem a kérdésre válaszoltam:DDDD
2011. jan. 2. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!