Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért halnak meg tüdőgyulladás...

Miért halnak meg tüdőgyulladásban a 21. században olyan sokan?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 22:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én csak egy egyszerü kérdést tettem fel, nem kell túlbonyolítani. :)
2010. dec. 15. 00:00
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem azért halnak meg tüdőgyulladásban, mert

1. idős, legyengült emberek (de ezt már kifejtették itt bővebben)

2. kisgyermekek, akiknek nem elég erős a szervezetük

3. Alultáplált, vitaminhiányos, szegénységben élő emberek, akik a fűtetlen otthonukban könnyen kapnak tüdőgyulladást és nagyon későn kerülnek orvoshoz, mert nem akarnak gyógyszerre költeni, hiszen még a gyereket etetni sincs pénz, vagy ha dolgoznak is, nem mernek táppénzre menni, mert akkor kirúgják őket, és nincs más munkalehetőség. És emellett úgy gondolják, hogy nátha, majd elmúlik.

Ebben a részben biztos vagyok, éltem ilyen környezetben. :( És bizony ily módon 30-as férfiember vagy asszony is simán belehalhat, nem kell hozzá gyereknek vagy idősnek lennie. :(

2010. dec. 15. 09:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Az utolsónak nagyon igaza van, a tüdőgyulát bizony ki kell feküdni, és aki nem teszi, az bajba kerülhet. Nekem 18 évesen volt utoljára ilyen betegségem, akkor hetekig feküdtem otthon az ágyban, és pontosan 6 óránként kellett bevennem a gyógyszert, éjszaka vekkerre fölkelve.

(Az első)

2010. dec. 15. 10:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Az is közrejátszhat, hogy milyen baktérium okozza a tüdőgyulladást. Nekem egy éve annyira nagy tüdőgyulladásom lett egyik napról a másikra(egyik nap még semmi bajom nem volt másnap meg már fuldokoltam a köhögéstől),hogy intenzíven voltam, mert féltek, hogy esetleg még lélegeztető gép is kell, szóval nagyon nagy tüdőgyulladás volt és nagyon erős gyógyszerekkel, steroiddal tudtak csak meggyógyítani, mert egyszerűen egy olyan erős baktérium "támadott" meg. 2 hétig kórházban voltam, 1 hónapig pedig senkivel sem találkozhattam otthon sem, a kórházból is maszkkal engedtek haza, mert utána úgy legyengültem.
2010. dec. 15. 14:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem gondoltam, h ez ennyire súlyos betegség. Még valamit, vegyünk egy 30 körüli, jó egészségben lévő, erős férfit, semmi baja az immunrendszerével, nincs vitamin hiánya, szóval teljesen rendben van. Viszont tüdőgyuszit kap, mert -10 fokban kint ácsorgott egy órát. Hány % az esélye a felgyógyulásra?
2010. dec. 15. 15:45
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha erős, és jó az immunrendszere, akkor miért kapna tüdőgyuszit, és még nincs is vitaminhiánya. Ha nincs vitaminhiánya! Mondok egy példát. Kutatók megfigyelték a sarki rókánál, hogy amikor olyan volt az időjárás, hogy a sarki róka bundája teljesen átnedvesedett, éjszaka viszont ráfagyott a hidegtől a viz, a sarki róka egyszerüen jóval több C-vitamint szintetizált a szervezetében, mint smennyit egy átlagos napon szokott máskor. Érdekes kisérlet, mert a rossz körülmények között néha ezerszer annyit állitott elő a saját szervezetében, mint a normál helyzetekben. Szerintetek miért működne ez másképpen az embernél, leszámitva azt a kis külömbséget, hogy az ember nem képes saját maga megtermelni magának a C-vitamint, neki külső forrásból kell beszereznie. Csak az a bökkenő, hogy a minimumot, amire alapesetben szüksége van, azaz az 1000mg-ra,(Szent-Györgyi) azt kb. 20 kg. almából, vagy 2,5 kg. paprikából...stb. tudja csak pótolni. Hogy lehetne valakire azt mondani a mai világban, hogy nincs vitaminhiánya???? Persze hogy van! A legtöbb ember súlyos vitaminhiánnyal küzd, csak nem tudja, és az orvosok meg betegnek nyilvánitják, mert ők sem tanulnak az orvosi egyetemen semmit sem ezekről a nagyon fontos anyagokról. Miért nem?????? Azért, mert ők a gyógyszereket forgalmazó gyógyszeripar ügynökei.
2010. dec. 15. 19:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem még az idei télen nem is volt -10 fok. És hogy hogy kint ácsorgott? Gondolom, nem mezítelen volt? A tüdőgyulladás az nem azonos a közönséges taknyossággal.
2010. dec. 15. 21:50
 18/19 A kérdező kommentje:
Ez csak egy fiktív példa volt, nem valós esetről beszélek. Az egész kérdés csak a kíváncsiságomon alapul, hogy mi van ha? Értitek?
2010. dec. 15. 23:18
 19/19 A kérdező kommentje:
Amúgy meg tegnap éjszaka is -18 volt de mind1.
2010. dec. 15. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!