Pszichoszomatikus betegségekből hogyan lehet kimászni?
Figyelt kérdés
Ugye ezek olyan betegségek, amelyek lelki eredetűek, de mégis testi tüneteket produkálnak, anélkül, hogy belül valódi kóros folyamat zajlana le. én egy ilyenben szenvedek 1 éve. már rengeteg orvosnál jártam vele, a vizsgálatok eredményei negatívok. szervi baj kizárva, az orvosok nem értik. egyre biztosabb voltam benne, hogy lelki erdetű az egész, és be is bizonyosodott. most is érzem a tüneteket, nem vagyok jól. szeretnék végre meggyógyulni, de nem megy, újra és újra előjön a bajom fellángol. olyanok válaszát várnám elsősorban, akik ilyen fajta betegségben érintettek, vagy ismrenek ilyenben szenvedő embereket. sikerült e kimászni belőle, hova fordultak? előre köszönöm!
2009. jan. 17. 17:44
1/5 anonim válasza:
Pszichiáterhez, mert az okát meg kell keresni,és meg kell szüntetni ami a testi tünetedited produkálja!
2009. jan. 17. 17:53
2/5 anonim válasza:
Általában a kettős gyógykezelés használ leginkább, vagyis egyidejűleg gyógyítani/csillapítani kell a testi tüneteket, és pszichiáter segítségével megszüntetni a lelki kiváltóokokat. Sajnos előfordul olyan is (unokatestvérem volt így), hogy évekig pszichés betegségnek titulálnak valójában nagyon is fizikai betegséget. Neki szabályos epilepsziás rohamai voltak úgy, hogy a műszerek nem mutattak ki nála epilepsziát. Betudták pánikbetegségnek, aszerint gyógyszerezték nyugtatókkal, és csak néhány év múlva jött rá egy másik doki, hogy milyen idegi probléma van az agyában, ami ezt okozta, és a megfelelő gyógyszerrel meg is tudta végleg gyógyítani.
2009. jan. 17. 18:29
3/5 anonim válasza:
Pszichiátria=halálipar oda NE! Ne hagyd magad vegyszerekkel tömni. A betegségek 80%a pszichoszomatikus amúgy. Fordulj szakemberhez segítségért. Pszichológus, pszichoterapeuta. Elsősorban magadban kell elintézni a dolgokat. És meg fogsz gyógyulni. Tapasztalatból mondom.
Minden jót
2009. jan. 23. 11:45
4/5 anonim válasza:
Szia! Én is ilyenben szenvedek... mikor maszturbálok, mindig lesz rajtam egy pattanás. Ez szerintem egy féle bűntudatból eredhet, aminek viszont az az oka, hogy azt hiszem, hogy bűn a maszturbáció, és hogy ez hogy függ össze a pattanással...megfigyeltem, és mindig úgy lett. Most várom én is a válaszokat az egyik kérdésemre, hátha tudnak segíteni.
Nekem is most vannak pszichoszomatikus tüneteim: bőrgyógyászati, nőgyógyászati problémák és fejfájás. Nagyon rossz. Nekem azonban nem olyan súlyosak a problémáim, csak nem ártana megoldani. De szerintem nem csak feltétlenül az segít, hogy magadban helyrerakod, és megtalálod a probléma kulcsát, hanem meg kellene erősíteni az idegeket :S. De erre én is keresem még a választ, itt a gyakorin is. Én B-vitamint szedek. De mindig előjön, ha ideges vagyok.
Nagyon rossz ez. De nekem csak néha jön ki, és nem is annyira idegesítő. Általában rosszul léttel is jár, úgy értem, hogy lelkileg olyankor ki vagyok. Biztosan, hogy neked is van valami a múltadban :(.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!