Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Száraz kirepedezett kézre mi...

Száraz kirepedezett kézre mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés
Rengeteg kézkrémet kipróbáltam már nem sok sikerrel.Télen mindig száraz a kezem,sokszor ki is vérzik és vörös,a tenyerem pedig húzza a ruhát,serceg.
2009. jan. 13. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem vicc: kenj rá vastagon éjszakára disznózsírt, és húzz kesztyűt. ez beválik. csináld kúraszerűen akár több hétig. vagy ha nagyon ódzkodsz a zsírtól, szerezz be gyógyszertári glicerint, és ugyanúgy húzz kesztyűt éjszakára.

esetleg még kipróbálhatod a szarvasfaggyút, ezt amúgy kirepedezett sarokra szokták a lábnál használni.

komolyan sérült, repedezett kezekre mit sem érnek a sima kézkrémek. annyi értelmük van, hogy pár percig csökkentik a száraz kezed diszkomfort érzetét.

2009. jan. 13. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:
hali nekem eddig a kék nivea jött be a legjobban,úgy voltam vele,ha ez se segít,akkor kipróbálom a Garnier extra száraz bőrre,vagy a Nivea SOS-t,de eddig úgy néz ki bírja a kékkel is úgyh nem kell,sztem először próbáld ki te is a kéket :) kell neki kb.egy hét,hogy rendbe jöjjön,kenegesd mindennap többször,nekem így sikerült
2009. jan. 13. 15:43
 3/6 anonim ***** válasza:

En csakis vaselinnal kenem amikor ennyire kivan szaradva a kezem vagy a sarkaim esetleg a szam.

A vaselinnal jo vastagon kend be ejjelre, hidd el helyrejon. Patikaban, Dm-ben, Rossmann-ban keresd!

2009. jan. 13. 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:

szia! Nekem is ugyanez a problémàm, a kezem sokszor volt katasztrofàlis àllapotban.

Amit én csinàltam vele: szerezz be édes mandulaolajat és este jo vastagon kend be vele a kezed, nem lesz egy kellemes érzés, de a célért mindent :), majd huzz rà kesztyut.Az uram mindig rohog, hogy hàloingben, téli kesztyuben alszok, de màsnap nagyon finom lesz a borod.

2009. jan. 13. 15:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Babapopsikrém! Neogranormon, Sudocreme (mi most ezt használjuk), Bepanthen. A vörös, kirepedezett bőr 2-3 nap alatt rendbe jön. Éjszakára mindenféleképpen, de akár nappalra is bekenheted a kezed.

2009. jan. 13. 16:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2009. jan. 16. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!