Hol vannak betegek a környezetben?
Az egész decemberünk betegsegről szólt, előbb a gyerek, aztán én szenvedtünk 3 hetet valami nagyon ragaszkodó felső légúti nyavalyával. Aztán a január nálam durva hasmenéssel kezdődött, ami azóta is tart - épp ma voltam vele gasztroenterológián, mert kicsit sem javul. Hogy ez most fertőzés vagy az antibio miatt van, amit 10 napig szedtem a köhögésre, az majd kiderül.
A kollégáim fele is beteg, vagy köhög vagy hasmenése van, és ismerősöktől is sokat hallom, hogy betegek.
Nem, most pont irodaváltasban vagyunk, még nincs meg az új hely, szóval mindenki otthonról dolgozik.
De december elején mellettem ült a frissen lebegedett taknyos, köhögős kolléganő, 3 napra rá beteg is lettem.
Ő kijött belőle 3 nap alatt, én meg lassan a hatodik hete nyögöm a különböző következmenyeit a betegsegnek és az antibio kúrának.
Még nem találkoztam vele azóta, de ez amúgy is vékony jég, nincs rá tuti bizonyíték, hogy tőle kaptam el. Pont akkoriban a gyerkőc miatt orvostól orvosig jartunk, betegek között. Osztálytalálkozón is voltam, ott is elkaphattam. Nem tudni...
Az az egy biztos, hogy rém felelőtlen volt tőle, hogy bejött dolgozni, pláne úgy, hogy mi amúgy is hibrid munkarendben dolgozunk, tényleg akkor megyünk az irodába, amikor akarunk, még meghatározott napok sincsenek, amikor muszáj bent lenni.
Viszont az is fix, hogy mostantól ha valaki betegen jön be mellém dolgozni, én összepakolok és hazamegyek.
18
Nálunk tavaly odáig fajult a helyzet, hogy a nagyfőnöknek kellett körlevélben kiadni a diplomás, elvileg értelmes embereknek, akik home office-ban is dolgozhatnak, hogy megfázva, köhögve, lázasan ne menjenek be a céghez mindenkit végig fertőzni, mert haza küldik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!