Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért érzem magam furán...

Miért érzem magam furán videójátékozás után?

Figyelt kérdés
Mostanában vettem észre hogy miután Fortniteozok nagyon melegem van, nagyon piros az arcom és a szemem meg könnyes és fura van hogy szédülök. Ez normális? Mert egyre jobban idegesít.

tegnapelőtt 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
26%

Nem, ez lehet jele spektrum zavarnak.

Akkor is jelen van ha valami normalis jatekkal jatszol?

tegnapelőtt 18:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak videójátéknál
tegnapelőtt 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

Pontositas, normalis videojatek, nem ilyen divatvacakok mint fortnajt meg mas batle royale.

Egy strategia is felidegesit?

tegnapelőtt 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Mennyire húzod fel magad játék közben? A multiplayerek esetén ott van az a háttérben zajló tudat, hogy pvp, jobb akarsz lenni, mint a másik, "bosszú" a másik ellen, ha lelő, stb. Ez fel tudja csapni az adrenalint és jöhetnek a testi reakciók amiket észlesz.

Több folyadék, több szünet és stresszmentesebb hozzáállás. Az étkezésed sem tudni milyen, lehet úgy játszol, hogy éhes szomjas vagy, pisilned kell, csak mivel totál beszív a játék, fel sem tűnik, csak félig-meddig. Létezik, tudom milyen, már dőlsz ki a székből az éhségtől, de még egy kör, még egy kör és el is telt még fél óra, még egy óra. Fel kell állni és a testi szükségleteknek eleget tenni.

Az ASD az egy nagyon komplex dolog, azt én nem venném ide még "lehet" címen sem, mert autizmusról beszélünk, aminek persze vannak felnőttkorban is tünetei, de sokkal több és nem csak fizikális. Véleményem szerint arról már tudnának / tudna.

Persze ha a tünetek továbbra is fennállnak (ne adj' isten rosszabbodnak) annak ellenére, hogy jobban oda figyelsz, akkor neurológus. De akkor sem kell betojni, volt nekem is szédüléses időszakom, ráadásul így télen és annyit mondott a kivizsgálás után, hogy több mozgás, több folyadék, több levegő, több vitamin. Simán lehet magnézium vagy d-vitamin hiányod, ami így a stresszesebb helyzetben jobban érezhető. Magnerotot szedtem egy időben, illetve reklám nélkül, de a Gal-nak vannak jó és minőségi vitaminjai, pl a K-komplex + D3 elég jó cucc. Tudom javasolni így a téli időkre amúgy is a lecsökkent napfény, kevesebb napsütéses órák száma miatt.

Az orvosok is általában az egyszerűbb felől, (de a súlyosabb dolgokat kizárva, ha úgy ítéli meg) közelítenek egy esethez, nem rögtön a legsúlyosabb betegség, elváltozás az azonnali kórisme. :)

Én is ezért írom azt, hogy étel ital legyen rendben, pihenés, vitaminok így télen pláne és ne húzd fel magad pvp-ben.

Jó játékot és egézsséget!

tegnap 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:

+1 gondolat a vitaminokhoz, ha úgy döntesz, hogy beszerzel.

A D az zsírban oldódó, tehát érdemes valami zsíros olajos étellel bevenni. Magvak, húsok, tejtermékek például. A magnézium az vízben oldódó, viszont megmaradva a kettőnél, támogatják egymás működését és felszívódását. Hogy néz ki a valóságban? Eszel egy jó párizsis szendvicset, hozzá beversz egy pohár vizet meg a két vitamint és boldogság' .

Tudom nagyon áttértünk egyfajta étkezési tanácsadásba, de a kérdés eleve nem a játékokról szól. ;)

tegnap 10:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Én kicsit visszaterelem egy gondolattal a számítógépes játékok és technika felé. Kérdező, mennyire magas és folyamatos az fps? Van egy olyan jelenség, hogy motion sicnkess, bár többnyire a belső nézetes játékok sajátja. De aki érzékeny azt külső nézetben is elérheti, főleg ha gyors, akciós, ugrálós, villogós élénk színes játékról van szó, mint a Fortnite. És a képfrissítés azért számít sokat, mert ha akadozó a framerate és főleg a frametime, akkor az is nagyon meg tudja viselni az arra hajlamosakat, és igen, akár ennyire fizikálisan. Érdemes lenne egy fps mérőt is kapcsolnod, lehetőleg olyat amiben frame time kijelzés is van, és megtenni mindent érte, hogy minél folyamatosabb legyen a kép. És ideális esetben legalább 60 fps-en futva.
tegnap 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!