Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Jól tudom, hogy a 90-es...

Jól tudom, hogy a 90-es években még erőteljes keleti, főleg japán dominancia volt a videójátékok piacán? Hol, és mikor fordult ez át nyugati dominanciába?

Figyelt kérdés
Ha valaki tudja ennek a rövid történetét, kiadókat, évszámokat, mérföldköveket, azt megköszönném ha megosztaná. A másik hogy manapság sok japán nagyobb játékot látok hogy egyre népszerűbbé válnak. Csak én érzem így, vagy tényleg jönnek fel újra? Esetleg lehetnek ismét dominánsak a játékiparban? Ki hogy látja ezt?

ma 12:12
 1/2 Kedves Vezető ***** válasza:

Szerintem még mindig Japán dominanicia van, de ez platform függő is, pl Nintendo nál egyértelmű.

Mobiljátékokat meg kínaiak, koreaiak csinálnak főleg.

Persze van a Konami nak is Amerikai csapata, kb azóta gyenge a Silent Hill is.

ma 12:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Azért volt erőteljesebb régen a japán/ázsiai vonal, mert főleg onnan indult az egész konzolozás, SEGA, NES stb. Az ATARI mondjuk Amerikából indult, de a logo a Fuji hegyet szimbolizálta, jó eséllyel ott is ázsiai vonalról indult.

Ami a mai kiadókat illeti, nézzük meg mit raknak le főleg az asztalra a nyugati cégek jelenkorban, Dragon Age Veilguard tele transz, meleg stb narratívával, nem köszi Sweet Baby Inc., és sok más ehhez hasonló van.

Arról nem is beszélve pont nemrég olvastam cikket arról hogy azért panaszkodnak a női fejlesztők, ne modolják a játékaikat ahol megszépítik a női karaktereket. Remek, ha egy barlangi troll-t szeretnék szoknyában látni akkor kimegyek a Széll Kálmán térre, legalább a virtuális szórakozásomat ne rondítsa el.

Ubisoft 86 milliomodik Assassins Creed-del már rég unalmas. Battle.net (Blizzard) se nagyon áll elő új ötlettel. Rengeteg a remake, mert akkor jó volt, vedd meg újra (bár ez igaz pl a nintendo-ra is), "kölcsé".

Van persze ellenpélda is, pl a Baldur's Gate 3, nekem személy szerint annyira nem jött be, de nagyon sokan imádják. Ezekből viszont elég kevés van.

Ezekkel szemben van a japán vonal, ahol egy elég jól kiszámítható, de mégis szórakoztató játékot kapsz, amit nem pumpáltak tele mindenféle karakternek álcázott ogrével, erőltetett homo/transz stb vonallal, mert ők értik, hogy az ember játszani akar egy játékkal, nem az agymosott, politikai ötlete alapuló trágyadombot kéri az arcába a nép.

Mondjuk itt az amerikai oldal is erőteljesen hibás, mert ha már a filmekben még el-elmegy és megemészti a nézőközönség, akkor már játékba is próbálják beültetni, szerencsére nem túl nagy sikerrel. (És persze a hiba a játékosban van, mert ez "modern" közönségnek készült, mind a 63-nak).

ma 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!