Digitális lázmérőnek mennyire lehet hinni?
Szamit?
Ha rosszul vagyok, veszek be gyogyszert aztan kesz. Ha lazas vagyok, de amugy jo a kedvem, akkor meg nem, mert minek.
Bizony számít.
A digitálisnak SOHA ne higgy!
Egy kalap kakukk az egész. 39 fokos lázat 37 valamennyis hőemelkedésnek mutatott (és rosszul is voltam, tüzelt a homlokom). Két egész fokot is tud tévedni, ami nagyon sok.
Kórházban emiatt félre is kezelnek. Nem akartam hinni a szememnek, amikor a sürgősségin 39 fokos láznál, amikor már támolyogtam, a messziről, egy pillanatra a homlokomhoz érintett digitális lázmérő 37 valamennyit mutatott, akkor a nővér lazán ráírta a kórlapomra is, hogy láztalan. Úgy képzeltem, hogy ordibálok mérgemben, de valójában csak nyöszörögtem, hogy szerinte mitől nézek ki így, és mitől vagyok fizikailag forró? Aztán az orvos helyretette a dolgot, de mi van, ha az orvos bentfekvésnél csak a lázlapot nézi meg? A lázmérés a nővérek dolga, nem az orvosé. Voltam már ilyen szituációban is.
Szóval nagyon kell vigyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!