Az energitaital, hogy hat a májra?
A májra nem hat különösebben rosszúl, de jól sem, nyílván a sok koffin miatt. Nem ez a baj, hanem a szívre méreg !
Hosszú távon meghalhatsz, a taurin és a koffeint nem szabad keverni. Szívizom megnagyobbodást, bénulást és infaktust okozhat. Inkább azt a media karketban használt energia italt használd, abban nincsen taurin.
ma 21:54
Nem akarlak megbántani de te jó nagy hülye lehetsz...
A koffein meg a taurin nem jó együtt?Közük nincs egymáshoz.Nincs köztük egymást erősítő hatás.
Ha utánaolvasol akkor egyből levágós hogy a taurin a szervezet egyik legfontosabb eleme.(akár 10x annyit is be lehet/kéne/vinni mint amennyi ezekben van)
Az energiaitalokban kis mennyiségben vitaminok is vannak ami szintén jó
Az a 240mg koffein ami ezekben van röhej.Ennek a szívre hatása szinte nincs is(esetleg az arra érzékenyeknél illetve szívbetegeknél de ez figyelmeztetés formájában rá is van írva)
Ha napi 10et iszol akkor az már nem jó.De 1-2 még jó is lehet,ahogy az a 240mg koffein is.
Az egyetlen dolog ami nem túl egészséges benne az a cukor de ez sem egy eszelős mennyiség
A kérdésre:a májra SEMMILYEN hatása nincs
Istenem b*zdmeg...Az orvosi szarságok mindent veszélyesnek tartanak.De persze csak leírva bizonyítva semmi sincs.
Azt mondod tudod mi a taurin de fingod nincs róla.L-Taurin.Aminósav.Méghozzá kib*szottul fontos.Még mindíg nem esett le neked az sem hogy a koffeinnel nincs szinergikus hatása mert semmi közük egymáshoz.Máshogy hatnak,máshogy szívódnak fel és másra hatnak.
Azt sem érted meg hogy az a 240mg koffein pi*csafüst.
Testépítő vagyok és volt már olyan hogy napi 2-3-4g koffeint használtam ami még edzés mellett is arra volt elég hogy 120ról 130ra emelje a vérnyomásomat.Na ez aztán nagyon káros.
A koffein egyetlen anyaggal erősíthető szinergikusan méghozzá az ephedrával(és járulékosan aszpirinnel)
De megsúgom neked azt is hogy kis mennyiségben a koffein pozitív hatással van a szervezetre(pl zsírégető hatás,fáradtság küszöb kitolása,teljesítmény fokozás)
És mint már írtam ennek köze nincs a májhoz.Májat a szájon át szedhető 17alfa alkilált(metilezett)szerek károsítják vagy olyan gyógyszerek aminél a jó felszívódás számít(nyugtatók,antidepresszánsok,szteroidok,erősebb gyógyszerek/roaccutan/)
Az alkoholhoz hasonló erősen toxikus anyagok és egyes drogok.
Javaslom hogy mielőtt ekkora f*szságokat írsz olvass utána: [link]
Azzal hogy testépítő vagy már eleve sugallja, hogy gőzöd sincs az egészséges emberi testről, különben nem károsítanád magadat. Helyette a kiegyensúlyozott étrend híve lennél :D
Olyanokról foglalsz állást amiről, halvány fogalmad sincsen ! ellenben pedig fontos dolgok.
Szerinted miért írják rá a dobozra és mondják el, hogy napi 2-nél több elfogyasztása veszélyes lehet, ha alig van benne koffein és ennyi a hatása ?:P Szted, miért nem szed senki 10szer olcsóbb koffeintablettát ha ugyanaz lenne a hatása ? Szted miért akarják már régen betíltani az orvosok, ha a kávéban meg colában több koffein van ?
Nem hallottál semmit a gyógyszerek kölcsönhatásáról. Ált iskolai kémia, két oldat összeöntésével csapadék képződik. Mert a vegyületek hatnak egymásra vegyész vagyok.
Az a fő baj az energia itallal és azért hat, mert a taurin a koffeinnel olyan hatást vált ki a szívből, hogy az sokkal többet dolgozik, de a saját tűrőképességét túllépve károsítja magát. Sok kamionsofőr emiatt halt meg szívbetegségek különböző formáiban. Nem szabad a taurint keverni a koffeinnel, mert tönkretesz, minthogy nyugtatóra sem ihatsz alkoholt. Egy pohárka vörösbor egy szem nyugtatóval és leáll a légzésed, pedig mind a két anyag külön bevéve gyógyszer.
A májra is káros hatással van, mint minden méreg és a vesekövet okoz.
Te kb annyira hülye vagy hogy szerintem egyenesen sem bírsz menni.Ennyi idiótaságot összehordani akkor sem tudnék ha akarnék.Tudod mi a méreg?A cián az méreg.De a koffein?Semmi közöd ehhez a témához még hírből sem.Azt se tudod mi a különbség 2 anyag között csak olvástál valami nőklapja szintű baromságot aztán vered itt magad.
A koffeint van aki tolerálja van aki nem.Ezt is leírtam de nem jutott el a kib*szott "agyadig" hogy a koffeinen van 1 kik ne fogyasszák rovat.Aki ebbe nem esik bele annak a koffein kisebb adagokban jó.
Az hogy mit mond a segghülye orvos nem izgat.Amikor nekem valaki olyat mond hogy a fehérjekoncentrátum az szteroid meg hogy a magas fehérjetartalmú diéta káros a májra.Na onnantól kb leszarom mit mond az orvos.
Te hidd azt amit leírtál csak ne terjeszd mert hülyének fognak nézni
Egyébként a legnagyobb baj az hogy:NEM FOGOD FEL HOGY AZ A K*BASZOTT KOFFEIN MEG AZ A K*RVA TAURIN NEM ERŐSZÍTIK EGYMÁST SZINERGIKUSA FELFOGTAD TE F*SZ?
Kb ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!