Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hányásos betegséggel ti...

Hányásos betegséggel ti elmentek a háziorvoshoz, vagy csak telefonon jelzitek a betegséget pl. táppénz miatt?

Figyelt kérdés

okt. 16. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ausztriában élek.

Én hányásos betegségnél mindig elmegyek a háziorvoshoz (de ilyen 10 évente 1x van), mert a háziorvos úgy kezdi, hogy beköt egy infúziót folyadékpótlás miatt, ír fel gyógyszereket, majd úgy enged el, ha ismét hányok, másnap menjek vissza, akkor ismét infúzió. Ez mindaddig, míg nem maradnak meg bennem a dolgok, vagy legalábbis a folyadékok sem.

Tudom hogy sajnos ez Magyarországon nem így működik (pedig így kellene).

Hányás esetén az infúzió miatt mindig megyek a háziorvoshoz.

okt. 16. 20:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én csak telefonálnék. Hányás, hasmenés esetén nem tudnék elmenni orvoshoz. (Ez csak elméletben lenne így. Igazából sosem volt ilyen. Szerintem szabit iratnék.)
okt. 16. 20:59
 3/11 A kérdező kommentje:

Magyarországi viszonylatban kérdezem.

Köszönöm a külföldi szokást is!

okt. 16. 21:00
 4/11 Mad Max2 ***** válasza:

Ha annyira szarul lennék hogy muszáj lenne otthon maradnom akkor is inkább ki venném szabiba azt az 1-2 napot

A táppénz nagyon kis összeg, igy a kieső lóvé engem anyagilag érintene.

Nagy aljasság ez az 55% os táppénz

Anno mikor elkezdtem dolgozni méga 90 es években a betegszabi 85% a táppénz 75% volt

Most meg aliga fizu felét kapom ha lebetegszem

Közben meg fizetema gec i sok tb járulékot

O1G

okt. 16. 21:09
 5/11 A kérdező kommentje:

Itt most nem azon van a hangsúly, hogy táppénz vs. szabadság. Hanem zon, hogy elég az orvosnak csak telefonon szolnni, vagy el kell menni személyesen?

okt. 16. 21:14
 6/11 Mad Max2 ***** válasza:

Gondolom ha havonta "lebetegszel" és telefonálsz akkor a doki megunja egy idő után:)

De ha ez csak nagyritkán fordul elő akkor valószínüleg partner lesza doki és igazolja a napodat

A dokit kellene felhívnod...

okt. 16. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Telefon, vagy csak email. Sosem volt szükségem infúzióra még kiszáradás miatt, pedig jópár hányós kórságot elkaptam már. Nem is hallottam róla, hogy bárhol is ez lenne az ajánlás.
okt. 16. 22:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Asszem nem szoktam elmenni emiatt dokihoz, sok esetben inkább szabit veszek ki, mert táppénzel megvágják a fizum. Általában 1-2 nap alatt átmegy rajtam szerencsére, így nem érzem szükségét, hogy orvoshoz forduljak.
okt. 17. 07:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Kb. 10 évente van ilyen bajom, gondolom ha tudnék, akkor elmennék.
okt. 17. 08:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Az szomorú, hogy nincs annyi tartalêkja az embernek, hogy nem tud elmenni táppénzre, mert pár napig kevesebb pénzt kap.
okt. 17. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!