Hányásos betegséggel ti elmentek a háziorvoshoz, vagy csak telefonon jelzitek a betegséget pl. táppénz miatt?
Ausztriában élek.
Én hányásos betegségnél mindig elmegyek a háziorvoshoz (de ilyen 10 évente 1x van), mert a háziorvos úgy kezdi, hogy beköt egy infúziót folyadékpótlás miatt, ír fel gyógyszereket, majd úgy enged el, ha ismét hányok, másnap menjek vissza, akkor ismét infúzió. Ez mindaddig, míg nem maradnak meg bennem a dolgok, vagy legalábbis a folyadékok sem.
Tudom hogy sajnos ez Magyarországon nem így működik (pedig így kellene).
Hányás esetén az infúzió miatt mindig megyek a háziorvoshoz.
Magyarországi viszonylatban kérdezem.
Köszönöm a külföldi szokást is!
Ha annyira szarul lennék hogy muszáj lenne otthon maradnom akkor is inkább ki venném szabiba azt az 1-2 napot
A táppénz nagyon kis összeg, igy a kieső lóvé engem anyagilag érintene.
Nagy aljasság ez az 55% os táppénz
Anno mikor elkezdtem dolgozni méga 90 es években a betegszabi 85% a táppénz 75% volt
Most meg aliga fizu felét kapom ha lebetegszem
Közben meg fizetema gec i sok tb járulékot
O1G
Itt most nem azon van a hangsúly, hogy táppénz vs. szabadság. Hanem zon, hogy elég az orvosnak csak telefonon szolnni, vagy el kell menni személyesen?
Gondolom ha havonta "lebetegszel" és telefonálsz akkor a doki megunja egy idő után:)
De ha ez csak nagyritkán fordul elő akkor valószínüleg partner lesza doki és igazolja a napodat
A dokit kellene felhívnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!