Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 23 évesen céltalanul és...

23 évesen céltalanul és depresszíven élem az életem. Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Nem találom a helyem a világban, nincs önbecsülésem. Egyfolytában csak a jó vezérel még akkor is ha bántanak, reflexből nem áll módomba megvédeni magam. Rettegek a felelősségtől, sokszor kiközösítenek, vagy lehet hogy valójában én magam. De semmi rosszat nem teszek. Inkább magamba őrlődöm itthon egyes összetűzés után. Gyerekkoromban nagyon sokat veszekedtek a szüleim,nem voltak jó szülők. Mégis mindig azt nevelte belém a környezetem hogy legye hálás mert van hol laknom és van mit enni, még ha sokszor valójában nem is volt. Ha bántottak elkellett titkolnom, ha iskolába bántott valaki akkor nem hittek nekem mert biztos én voltam a hibás én cselekedtek rosszul vagy én értem félre. Görnyedten járok és nem akarok ilyen lenni, rengeteg traumám van és sok féle helyzetből. Lehet hogy emiatt érzem élettelennek magam? És van ebből kiút? 😞😞

#élet #közérzet #Mindennapjaim
szept. 2. 17:05
 1/7 anonim válasza:
87%
Hasonló helyzetben vagyok, ha szeretnél beszélgetni, nyugodtan írhatsz.
szept. 2. 17:15
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is írhatsz kérdező, de akár te is 1-es valaszoló!

Bár nekem picit javult a helyzet és szerencsére jó családban nőttem fel, sok mindenben hasonlóan érzek/éreztem.

szept. 2. 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Sereg. Az helyretesz.
szept. 2. 17:50
 4/7 anonim válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok, nekem is lehet írni. Bár én van amikor hetekig eltudom nyomni magamban a problémákat, de a traumáim nem hagyják azt, hogy egy kis maszek melón vagy levelezős sulin kívűl bármit is tudjak csinálni. Illetve azt, hogy ne essek bele ugyanabba a kilátátatlanságba mint amibe te és abba, hogy beakarjam pótolni minden téren azokat a dolgokat amikre tizen évesen nem volt lehetőségem. És ha 30-hoz közel is ilyen maradok akkor az emberek már gáznak fognak tartami, ha saját magamat nem is.

23/F

szept. 2. 18:07
 5/7 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Az az oka, hogy céltalan és depresszív vagy. Állapíts meg egy célt.
szept. 2. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Kezdd azzal, hogy kihúzod magad, és felemelt fővel jársz.

Meg fogsz lepődni, hogy már ez is mennyit változtat a hangulatodon.

Aztán egy jó célt kell találni, és egyenesen menni felé.

szept. 2. 21:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, jól esik hogy nem csak én vagyok egyedül ebbe a helyzetbe. :/ A célom egy családi ház össze gyűjtése lenne, de hiába van jó fizetés stb. Az első vagy pár rossz és bántó degradáló viselkedés után (velem szemben, a kollêgáktól vagy a főnöktől) képes vagyok otthagyni a munkahelyet.:( Nagyon érzékeny vagyok, és félek mert akkor úgy érzem hogy ugyanazt kapom mint otthon, de egyben meg bosszant is hogy feladtam. Eddig három ilyen munkahely volt, előtte sajnos a pénz miatt hagytam ott mert nem akartak bejelenteni csak napisan. Nem akarom feladni és sokkal jobb életet akarok mint amiben én éltem mint anyagilag és mint lelkileg is, de úgy érzem életképtelen vagyok és változtatni akarok csak nem tudom hogyan. :((( Köszi utolsó, ki próbálom. Most felvettek egy munkahelyre, nagyon jó fizetéssel csak magamtól félek hogy el ne bsszam. 😔
szept. 3. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!