Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Megkúrt az áram vagy 5 perce,...

Megkúrt az áram vagy 5 perce, bizsereg a kisujjam mit tegyek? :D

Figyelt kérdés
2010. okt. 31. 23:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jó nagy ökör vagy te, hallod-e? Ha téged megk*rt a hdmi, akkor k*rd meg anyukádat. A hdmi kábelen a legnagyobb feszültség 5 V, 50 mA terhelhetőséggel. Na erről 2 darab piros színű led tud világítani (mint ami a tv elejében van kis fény). [link]

És azt is elárulom neked, hogy több száz volt se halálos.

2010. nov. 7. 08:11
 12/17 anonim válasza:
Be kell menned a kórházba.Tudom,hogy szar,meg hogy már nem is érzed annyira,de simán képződhet miatta egy vérrög,ami később akár halált is okozhat.Ezzel nem szabad játszani.A biztonság kedvéért menj be,hallgass rám,én végeztem balesetvédelmet.És 72 óra múlva is kimutatható a vizeleten egy áramütés.
2010. nov. 7. 12:29
 13/17 anonim ***** válasza:
26%

A válasz megírásának időpontja: ma 08:11

Jó nagy ökör vagy te, hallod-e? Ha téged megk*rt a hdmi, akkor k*rd meg anyukádat.

Tisztelettel kérdezem Vele kapcsolatban az ide tévedőket:Az ilyen nyelvezettel fogalmazó embert hányszor rázott meg az áram mire ilyen debil lett??Vagy ez valami születési rendellenesség Nála???

2010. nov. 7. 16:52
 14/17 anonim ***** válasza:
26%

A válasz megírásának időpontja: ma 08:11

"Jó nagy ökör vagy te, hallod-e? Ha téged megk*rt a hdmi, akkor k*rd meg anyukádat."

Az előző módon félreérthető volt!!

Tisztelettel kérdezem Vele kapcsolatban az ide tévedőket:Az ilyen nyelvezettel fogalmazó embert hányszor rázott meg az áram mire ilyen debil lett??Vagy ez valami születési rendellenesség Nála???

2010. nov. 7. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:

" Jó nagy ökör vagy te, hallod-e? Ha téged megk*rt a hdmi, akkor k*rd meg anyukádat. A hdmi kábelen a legnagyobb feszültség 5 V, 50 mA terhelhetőséggel. Na erről 2 darab piros színű led tud világítani (mint ami a tv elejében van kis fény). [link]

És azt is elárulom neked, hogy több száz volt se halálos."

EGY KIS FELVILÁGOSÍTÁS:

Lehet hogy felétek ez a szokás, ha megráz az áram akkor kiszaladsz a konyhába ráugrani anyura.

A kérdező világosan leírta hogy a HDMI vége adott neki egy kis bizsergést, ehhez nem kell elolvasnod hány led menne róla.

Ez gyakori eset olyan kiterjedt rendszereknél, ahol különböző potenciálokat egyesítenek. A TV antenna rendszerint idegen feszültséget hoz, a TV nem földelt, tehát azt is magával emeli. Gyanítom a HDMI másik vége egy videókártyában végződött egy jól földelt PC házban. A széthúzáskor ha mindkét csatlakozót érintette a páciensünk, akkor a feszültségkülönbség igyekezett rajta keresztül kiegyenlítődni, ennek hatására áram indult rajta keresztül.

A szervezeten átfolyó áram élettani hatása az izomgörcsön kívül a vérből kiváló rögök formájában jelentkezik.

Ez az áram nagysága ("És azt is elárulom neked, hogy több száz volt se halálos." szóval nem a feszültség nagysága), egészségi és kedélyállapot függvényében lehet csak kellemetlen, vagy akár halálos is.

Egy apró pici vérrög akár hónapok vagy évek múltán is elakadhat valahol a testben, ezért szokták megviszgálni az áramütöttet.

A kérdező leírása alapján nála nemigen keletkezhetett maradandó hatást előidéző változás, így azt üzenem neki: nyugi, az ijedtség nagyobb volt.

Itt hívom fel az olvasók figyelmét az áramvédő (FI) relére. Az áramütéses balesetek megelőzésében nem hiányozhat a lakás elektromos elosztójából, természetesen szakszerű beszereléssel.

2010. nov. 8. 01:34
 16/17 A kérdező kommentje:

de de mégis feszültség volt benne valahogy :D

am túléltem XD

2010. nov. 8. 15:49
 17/17 anonim válasza:

Sziasztok!

Tök igaza van az előttem szólónak, kivéve abban, hogy a feszültség nagysága (nem effektíven) is már önmagéban befolyásolja az áram ránk gyakorolt élettani hatását, már csak az egyen és váltakozó árammal szembeni emberi ellenállás különbségére gondolhatunk (az egyen csak megéget, fáj - persze rövid érintkezés esetén, míg a váltóáram konkrétan az idegrendszert zilálja szét). A megterhelés mértéke függ a frekvenciájától a váltóáramnak, tehát az is jelentős hatással bír.

A hálózati áram frekvenciája (egyéb okok miatt is, de ezért is) úgy van beállítva, hogy ne hatoljon olyan mélyen az emberi testbe, a felszínhez közel "haladjon", így csökkenve pl. a szívleállás esélyét, ám ez is átlagosan 20-30 mp múlva eszméletvesztést okoz.

Én is azt javaslom, a biztonság kedvéért menj el orvoshoz, csinál egy vérképet és nyugodtan távozhatsz.

Amúgy szerintem nem lesz baj.

2010. nov. 29. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!