Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért szédülök szinte mindig?

Miért szédülök szinte mindig?

Figyelt kérdés

Ha visszagondolok ez már évek óta fennáll, vannak jobb és vannak rosszabb időszakok.

Általában enyhe szédelgés, bizonytalanság érzet van jelen. De most pl pár napja erősebb a szédülés, ébredés után a legrosszabb, meg este, amikor már fáradt vagyok, de egész nap tart, fejfájás is társul most mellé.

Van amikor forgó jellegű a szédülés, de az ritka (évente 1-2 nap és nem tart tovább 1 napnál).

Egyhelyben állni nem bírok már nagyon régóta, mert úgy érzem, hogy összeesek, ha mondjuk valakivel beszélgetek és állunk közben, vagy a boltban sorbanállás közben, sose ájultam még el, de mindig azt érzem, hogy el fogok. Szerencsére ülőmunkát végzek, de ha megállít valaki a folyosón pár szóra már akkor is azt érzem, hogy nem bírok állni, ilyenkor a látásom is homályosabb szokott lenni és neki szoktam ilyenkor támaszkodni a falnak vagy ha kimegyek kávézni a többiekkel akkor sokszor le kell guggolnom.

Voltam kivizsgálásokon, de nem találtak semmit. Neurológus se talált eltérést, a laborban sem volt semmi. Nincs vashiányom, pajzsmirigy probléma. Nagyon sokmindent néztek a laborból és semmi eltérés. A kardiológiai vizsgálatom is rendben.

A vérnyomásom is jó szokott lenni. Enni eszek rendszeresen. De volt már olyan, hogy mondjuk nem ettem és leesett a vércukrom, vagy nyáron nagy kánikulában szédültem, vagy alacsonyabb volt a vérnyomásom, ezek mind más jellegű szédülések voltak és evés után vagy azzal, hogy hűvös helyre mentem meg is szűnt, ez az állandó szédülés teljesen más érzés.

Az igaz, hogy mozgásszegény életmódot élek, de úgy érzem nem is bírok mozogni, mert nincs erőm hozzá. Ha erőt vennék magamon és fokozatosan többet mozognék az segítene, hogy több energiàm legyen? Elég szorongó típus vagyok, sokat stresszelek, de ha éppen ideges vagyok az a szédülés is más, és ha megnyugszom el is múlik, nem is gyakori, hogy felhúzzam magam valamin. Inkább az általános stressz, szorongás a jellemző, ami szinte nem is tudatos, fel se tűnik már, de jelen van.

Az feltűnt, hogy ha elterelem a figyelmem picit jobb, de pl egyhelyben állni akkor se bírok huzamosabb ideig. Inkább, ami ki szokott zökkenteni, amikor vezetek, akkor egész jól vagyok. Ha pl valahol vagyok és rosszul érzem magam, de elindulok a kocsival akkor szinte teljesen meg is szokott szűnni, ameddig újra meg nem állok, elég egy piros lámpa ahol simán visszatér a szédülés, de ha megyek tovább megint jobb. Ezeket próbálom figyelni, mert azt mondták az orvosok, hogy pszichés oka lehet, de ez nekem olyan furcsa, hogy ha éppen tök jó helyen vagyok, jól érzem magam, jó emberek között vagyok akkor se szűnik meg….

25/L és szerintem már kb 10 éve így vagyok, de lehet, hogy inkább mióta az eszemet tudom….nem emlékszem olyan időre, amikor teljesen jól lettem volna.

ápr. 12. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Panik stressz szorongas folyadek hiány????
ápr. 12. 10:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Most kezdtem el pszichológushoz járni, még csak 2 alkalommal voltam, szóbakerült már a szédülés, de még jobban nem mentünk bele, azt mondta ő is, hogy lehet pszichés alapon. Remélem találunk rá megoldást, ha ez okozza.

Inni mindig iszok bőven így arra nem gondolnék

ápr. 12. 10:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Szaz szazalek h stressz. Semmi egyéb hidd el ha fejben rendben lesz minden elmúlik tapasztalat!!! Első voltam
ápr. 12. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy phszihés! Szedsz valami gyógyszert? Mert akár gyógyszer mellék hatása is lehet! Vagy lehet fej sérülés, az agy vérellátási zavara, vagy migrén, agydaganat, esetleg szklerózis multiplex is. Vagy csak egyszerűen kimerültség. Szóval egyáltalán nem biztos hogy phszihés eredetű. De lehet akár cukor betegség is. Vagy hirtelen vérnyomás csökkenés is. Szóval ha nem múlik a szédülés. Akkor irány a ház orvos. Ugyanis egy sima pszihologus nem feltétlen biztos hogy tud segiteni. Úgy hogy irány a házi orvos, és kérj tőle be utalót a kórházba. Ha újra szédülsz.
ápr. 12. 11:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Elég szorongó típus vagyok, sokat stresszelek,

Itt a megoldás.

Nagyon hasonlóak voltak mind a tuneteim mind a sok negativ eredmeny az orvosoktol. A szorongás kezelésevel tunetmentes lettem

ápr. 12. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:
ápr. 13. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!