Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért kell napi 10-12 órát...

Miért kell napi 10-12 órát aludnom?

Figyelt kérdés
Az alatt egész nap fáradt vagyok és ideges. Így viszont nagyon sok időt elvesz az alvás. Tegnap 7 órakor keltem, de este 7-kor már hulla voltam. Ma szintén 7-ig aludtam. Újévkor is szerettem volna koccintani a párommal, ezért már délután lefeküdtem aludni, 15 órától 17 óráig aludtam, ittam energiaitalt és kávét is, hogy biztosra menjek, erre este 10-kor szinte beájultam és csak reggel 8-kor kaptam észbe, hogy még ezt is sikerült átaludnom… Párom ébresztett, de arra már nem is emlékszem. Gyakran fáj a derekam, a hátam a sok alvástól. Vérképem rendben van. Félévente megyek. Mi bajom lehet??? Senki nem tud semmi okosat mondani, feleslegesen megyek orvoshoz. 17 éves korom óta tart. Azzal kezdődött, hogy minden délután elaludtam legalább 2-3 órára. Ezért az akkori alvásidőmet hosszabbítottam meg, azaz 9 óra helyett akár fél napot is alvással töltök el. Jelenleg 22 éves vagyok.
márc. 18. 08:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Depresszió?
márc. 18. 08:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem vagyok depressziós.
márc. 18. 08:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez extrém magas alvásigény, főleg, hogy fiatal felnőtt vagy. De igen, ki kell vizsgáltatni, nem tudom, hogy érted, hogy "senki nem tud semmi okosat mondani". Vérképed rendben van: milyen vérképed? Még egy nagyrutin sem vizsgál egy csomó paramétert, vas és D vitamin szintet pl. tuti nem, hormonok stb. EKG? Vagy lehet, hogy hiába alszol sokat, de a mélyalvási fázis kimarad, rövid, ezért vagy fáradt, tehát egy alváslabor is szóba jöhet. Ha a háziorvosod nem partner a részletes kivizsgálásban, akkor sajnos magánban kell elindulni, mondjuk egy belgyógyászati vizsgálattal és onnan már tud tovább küldeni.
márc. 18. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!