Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az létezik, hogy éhgyomorra...

Az létezik, hogy éhgyomorra és reggeli után 1,5 órával ugyanannyi lenne a cukrom?

Figyelt kérdés

Lemértem éhgyomorra és reggeli után 1,5 órával is.

4,7 volt. Reggeli után 1,5 órával 2x is lemértem (új teszt, új lándzsa) csak hogy biztos e. De mind a 2x (éhgyomorral együtt mind a 3x ugyanennyit mutatott). Ez létezik?

Reggeli:

2 szelet tk. toast kenyér, konzerves melegszendvics krém, sajt, csemege uborka, pirított hagyma és egy fél doboz 0%hozzáadott cukros mizo latte

2024. febr. 23. 11:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

8 alatt? Az elég sok.

Nekem már az 5,8-6,1-re is azt mondta az orvos, hogy figyeljek oda.

2024. febr. 23. 19:20
 12/13 anonim ***** válasza:

#11, igen, de te csak étkezés után másfél órával mérsz, és diétázol is. Ha egy egészséges ember megeszik egy szelet tortát, fél órával utána simán lehet 8-9 körül is a vércukorszint értéke egy rövid ideig. Attól még az illető egészséges, csak túl gyakran ennyi édességet enni egészségtelen.

Én direkt próbálok belemérni ebbe a csúcsba a csokitorta után, mert érdekel, hogy 7-ig, 10-ig vagy 15-ig megy föl. Utóbbi már mindenképp baj lenne. Ezt a meddig megy föl maximum dolgot terhességi cukorbetegségben szokták nézni, ott ez számít a baba szempontjából.

2024. febr. 23. 19:38
 13/13 A kérdező kommentje:

éhgyomorra és étkezés után másfél órával mértem

de fogok ebéd előtt, után

és vacsora előtt és után is mérni

Diétázni kellene, de mindig becsúszik nasi is

Próbálok olyat választani ami teljes kiőrlésű, 0% hozzáadott cukrot tartalmaz

2024. febr. 23. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!