Az létezik, hogy éhgyomorra és reggeli után 1,5 órával ugyanannyi lenne a cukrom?
Lemértem éhgyomorra és reggeli után 1,5 órával is.
4,7 volt. Reggeli után 1,5 órával 2x is lemértem (új teszt, új lándzsa) csak hogy biztos e. De mind a 2x (éhgyomorral együtt mind a 3x ugyanennyit mutatott). Ez létezik?
Reggeli:
2 szelet tk. toast kenyér, konzerves melegszendvics krém, sajt, csemege uborka, pirított hagyma és egy fél doboz 0%hozzáadott cukros mizo latte
Nekem fura, hogy ettem, ittam és nem is vitte feljebb a cukrot,
Máskor is mértem már de ilyen még nem volt, hogy ugyanaz. Olyan volt már, hogy reggeli után kevesebb volt, mint éhgyomorra.
3: Nem az értéken lepődtem meg, hanem hogy ugyanannyi
4: én is IR-es vagyok ezért kell mérném, és ilyen még nem volt, hogy ua.
5: Már megtörtént, az orvos mondta, hogy írjam 1 hónapig az értékeket, csak ilyen még nem volt, hogy ua. az érték.
A 4,7-tel nem lenne gondom csak érdekes, hogy reggeli után 1,5 órával is annyi.
A laborban 6,1 volt az éhomi
Kérdező, valószínűleg feljebb ment az, csak másfél órára már visszament. Szerintem nem baj, de nem vagyok orvos.
#7, hivatalosan megvan, hogy milyen esetekben javasolt a terhelés. Hivatalosan nem váltja ki az otthoni mérés. Ami a személyes véleménnyet illeti, mérnökként utánaolvasva úgy látom, hogy a jó mérők már elég pontosak, és a rendszeres mérésből több infód lesz, mint az egyszeri terhelésből. Tehát ha nagyon képben vagy, tudod mik a kockázati tényezők amire célozni kell, és tudod értelmezni az otthoni méréseket, jobban látszik belőle, mi a helyzet, mint a pontszerű terhelésbél. A terhelés előnye hogy standardizált, könnyebb megalapozni az értelmezést.
#9, én nem random mérem, hanem direkt étkezések után, úgy, hogy a cukorcsúcsot is próbálom elkapni. Úgy vagyok vele, hogy amíg minden eredmény 8 alatt van, addig biztosan nincs baj, és szükség esetén változtatok az étrendemen. De direkt a nagy adag máglyarakás utánra meg ilyen kajákra időzítek. Óvatosabb akarok lenni, mint a hivatalos ajánlás a normális vércukorszintre, mert úgy gondolom, hogy ezzel csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, mert a normál vércukorszint is károsítja az érfalakat, a magasabb meg jobban. Kábé háromhavonta nézem pár napig, vagyis ez az elv, gyakorlatilag sokszor halasztódik. Most mértem 9 körülieket is (miután megettem vagy 20 dkg finom friss fehér kenyeret vacsorára, részben Nutellával), el is könyveltem magamnak, hogy a vacsoránál azért észnél kell lennem, de havi 1x ez is belefér.
Amit házilag nem lehet, az az inzulinszint mérés. Tehát ha IR-es vagyok és a szervezetem extra inzulintermeléssel kompenzál és így tart normális vércukorszintet, az nem feltétlenül derül ki. Nem aggódom rajta, mert úgy gondolom, az én méréseimen kibukna azért ez is, vagy legalábbis gyanút fognék, mert nem tökéletes a kompenzáció.
Aztán meglátjuk 20-30-50 év múlva, hogy igazam volt-e. Azért biztosan hamarabb kibukik majd, ha baj van, mint a rokonomnál akit a szemész utalt be a diabetológiára, és már a éhgyomri vércukorszintje is 10 volt.
Semmiképp sem szeretném tanácsolni bárkinek, hogy az orvosi utasítás helyett az én elképzelésem kövesse, csak magamért tudok felelősséget vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!