Accu- Chek vércukor mérőt mikor kell használni?
"milyen pontosak/pontatlanok a mérések, valamint elsiklottál afölött is, hogy leírtam, a kézi vércukormérőkkel mérve alacsonyabbak az eredmények, mint a professzionális laborautomatákkal"
Már írtam, hogy az ORVOS mondta, hogy írjam az értékeket.
És mit csináljak vele, hogy a laborban pontosabb az érték, mint a kézi?
Szerinted menjek napi többször laborba, mert az pontosabb?!
Tisztában vagyok vele, hogy az itthonival nem ugyanazt az értéket kapom, de a semminél jobb.
"Összefoglalva: az éhgyomri vércukorértékeid a normál felső tartományában vannak, néha kissé meghaladva azt."
Ezt senki nem is kérdezte!
6-ig mondjuk normálnak, nekem 6,1 volt legutóbb.
"És mit csináljak vele, hogy a laborban pontosabb az érték, mint a kézi?"
Én nem ezt írtam, hanem azt, hogy a kézi vércukormérővel kicsivel alacsonyabb éhgyomri értékeket mérünk, mint a laboros. Ez nem hiba, hanem tény, ami az eltérő méréstechnikából adódik.
Számodra ez annyit kell jelentsen, hogy az otthoni vércukormérőddel mért értékhez kb. 10%-ot adva megkapod azt a körülbelüli értéket, amit a labor mért volna ugyanakkor.
6,1 volt a laborban
ma itthon 5,0 éhgyomorra, ebed után 4,7
evés után 1,5 órával
Csak azt nem mondta, hogy úgy is lehet mérni, hogy pl éhgyomri + ebéd után
vagy mindig "Páronként" mérjem, hogy éhgyomri aztán reggeli után
ebéd előtt, ebéd után
vacsora előtt, vacsora után
Nem fogom egy nap ezt mind végig mérni csak időközönként, de lehet, hogy ma elrontottam, mert az éhgyomrit mértem és ebéd után 1,5 órával. Lehet nem jó " párosítás"
Szerintem párban, az adott étkezés előtt és után. És azt variálva, hogy melyik étkezéskor.
Általában, ha legalább 3 óra eltelt az utolsó étkezés óta, az már éhgyomrinak vehető (fektéve, hogy nem nassoltál közben, vagy vízen kívül bérmi mást ittál.
Az "igazi" éhgyomri a reggeli előtti, és olyanból is lesznek méréseid, olyankor, amikor a reggeli étkezés előtti-utánit méred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!