Accu- Chek vércukor mérőt mikor kell használni?
Mi mindig éhgyomorra, reggel használtuk.
Nagyanyám reggel 6-kor felvert az ágyból hogy megbökje az ujjam.
Mi okból és mi céllal használnád?
A márkának viszont semmi jelentősége, a haszálat módja és ideje attól nem függ, természetesen.
1: Elég baj, hogy szegény nagyanyádnak kellett ezzel is foglalkozni.
2: Nem ételt szeretnék tesztelni, szimplán a cukrom, mert a vérvételen 6 / 6.1 volt legutóbbi méréseken és arra gyanakszom, hogy izgulástól is felmehetett, mert előtte nagyon izgulok mindig. (volt már, hogy nem jól vették le és mindig félek hogy sikerül...)
3: Szeretném tudni mennyi a cukrom úgy általánosságban
Akkor mérd meg reggel, mielőtt vízen kívül bármit ennél-innál.
Ha kíváncsi vagy, megmérheted evés után egy/két/három órával. De messzemenő következtetést ne vonj le belőle.
Ha éhgyomorra eléri a 6-7 mmol/l-t, vagy evés után a 10-11-et, netán még több, akkor keresd fel háziorvosodat. Vagy, ha 3 alattit mérsz.
De ok nélkül felesleges méregetni.
5: Leírtam az okot
6: Nem csak a szurkálásból, hanem alapból 10 tesztet küldtek hozzá. Ha én mérem éhgyomorra, meg evés után tehát napi 2-3x nem sokáig tart. Persze szeretnék még venni tesztet meg lándzsát is, de alapjáraton nem a kaják miatt vettem, hogy egyfeszt nézzem mi viszi fel, csak kíváncsiságból, hogy itthon is 6 / 6,1-e.
IR-t diagnosztizáltak nálam ami mint tudjuk a cukorbetegség előszobája, ezért szeretnék odafigyelni...
7: Akkor meg végképp baj, hogy ehhez nagymama kellett
10 évesen ismerhetted volna az órát, ébresztő beállít aztán keltél volna szorgosan fel.
Nem volt szükség a cukormérésre, egészséges 10 éves gyerek voltam. Nagymama cukorbeteg volt, neki mérnie kellett magát, és kitalálta hogy akkor nekem is méri.
De ez full lényegtelen, az a konklúzió hogy éhgyomorra, reggel szokás megmérni, mert ha már akkor magas, akkor gondok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!