5-kor vagy 5:30-kor kell kelnem munkanapokon, amit képtelen vagyok megszokni már több éve. Mindenki azt mondja meg kell szokni, idő kell és jó lesz, de meddig tart ez?
Nekem a kellemes az kb délben kelés, 9 körül már elviselhető.
Este 11-kor fekszem le, korábban nem tudok, és a 6-7 óra alvás elég szokott lenni ha legalább 9-ig alhatok délelőtt.
Alapvetően jól alszok, hamar el tudok aludni, ezekkel nincs gond. Viszont olyan szinten kikészít a korán kelés hogy csütörtök-pénteken már minden bajom van (émelygés, hányinger, fejfájás stb) egész nap. Reggelente előfordul hogy elsírom magam az ébresztő hangjára.
Sehogy. Már oviban is 5-kor keltem, nem szoktam meg, anyám folyamatosan sík ideg volt, hogy évek múlva sem vagyok friss és üde reggel, még az ehhez képest laza, sulis 7 órás keléssel sem. Konkrétan mikroalvásaim voltak öltözés vagy fésülés közben de egyszer a bicikliről estem le majdnem anyám mögül, mert elaludtam az úton. Gimiben szintén 5-kor keltem, akkor sem volt javulás. Felnőttként fél évig kellett 4-kor kelnem, természetesen akkor sem szoktam meg. Ha bagoly típus vagy, akkor vagy behúzol olyan munkát, ahol elég később kelni, vagy szopsz.
2024. jan. 29. 14:22
2/13 anonim válasza:
Próbálj meg este fél 10-kor lefeküdni, akkor valamivel jobb lesz. Legalábbis nekem ez segített.
okt. 31. 11:46
3/13 A kérdező kommentje:
Kb akkor végzek a teendőimmel, szeretnék egy kis szabadidőt is a nap végén azért..
okt. 31. 11:50
4/13 anonim válasza:
Akkor a helyedben munkahelyet váltanék, valami olyan kellene neked, ahol 8-ra kell beérni, vagy 9-re, vagy legalább minden második héten délután dolgozol.
okt. 31. 11:56
5/13 A kérdező kommentje:
8-ra kell beérnem most is.
okt. 31. 12:21
6/13 anonim válasza:
Annyira messze van a munkahelyed, vagy ennyire rossz a közlekedés?
okt. 31. 13:02
7/13 A kérdező kommentje:
Is-is…. ezért van hogy általában ráérek 5:30-kor kelni, de olyan gyakran vannak késések hogy ha nagyon fontos hogy aznap beérjek biztosan 8:00-ra mert van valami találkozó vagy ilyesmi, akkor 5-kor kelek, úgy a biztos. Kb egy óra elkészülnöm, utána indulok.
okt. 31. 13:08
8/13 anonim válasza:
Akkor érdemes lenne azt az egy órát fél órára csökkentened, amíg elkészülsz. Például előző este készítsd ki a ruhádat, cipőt, kabátot, mindent, semmit se kelljen sokáig keresgélni. Ha ki kell vasalni a ruhát, amit felveszel, azt is előző este csináld meg! Egy időben én is sokáig tököltem és én sokszor el is késtem, de most bekeményített a főnököm és jobban megtervezem a reggeleket, mert félő hogy kirúgnak, ha még egyszer elkések. És pl sminkelni már bent a munkahelyemen szoktam, nem érdekel, hogy smink nélkül megyek, mert az is legalább 10 perc.
okt. 31. 14:05
9/13 A kérdező kommentje:
Hidd el ha alhatnék csak 5 perccel is tovább akkor megtenném :D amennyire lehet előre készülök, de ennyi idő kell magamhoz térni, szellőztetés, zuhany, reggeli arcápolás, megcsinálom a hajam, beidőzítek egy mosást, nyáron meglocsolok, télen feltöltöm a madáretetőt, ha belefér eszek 1-2 falatot, stb. És ezekre szeretek kényelmesen időt hagyni, a korán kelésnél csak az rosszabb mikor korán kell kelnem majd utána pánikszerűen kapkodni. Mindent előkészítek este amit tudok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!