Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért jön ki szinte egyből a...

Miért jön ki szinte egyből a víz amit megiszom?

Figyelt kérdés

Új év, új remények jelige alatt próbálok én is többet figyelni a vízfogyasztásra. Napi 3 litert kellene tudom, ami nagyon távol áll tőlem, de töltöttem le app-ot ami jelez, illetve írom is.

Lényeg , hogy miután megittam szinte azonnal kell mennem pisilni, ami baromi idegesítő. Suliban ezért is nem ittam sokat mert utálok úgy ülni órán hogy pisilnem kell , ott meg ugye nem lehet folyton folyvást kijárkálni.

Amikor lefekszem este akkor is van, hogy 1 órán belül 3-4x kell mennem pisilni és mindig kell is (nem csak azt hiszem).

Ennek a színe átlátszó mint a víz, nem sárga.

Úgy szoktam csinálni, hogy "magamba öntök" 1 pohár vizet, mivel baromira nem esik jól általában, dehát "inni kell". Az lenne a gond, hogy gyorsan iszom iszom iszom hogy az az 1 pohár legyen meg? ( de nem hiszem mert csináltam már úgy is hogy kortyonként és akkor is szinte azonnal mennem kellett) ...

jan. 5. 18:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Túl sok víz ivása sem jó, mert a vízzel együtt kiürül az a sok só is (konyhasóval együtt a többiek is), amik normálisan benntartanák a folyadékot a szervezetben.
jan. 5. 22:30
 12/24 A kérdező kommentje:

Pl. Vérvételen alig jött vér.

jan. 6. 10:28
 13/24 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy itt a válaszolók körében nem volt dialízises ismerős akinek tönkre ment a veséje, mert nem ivott eleget 🙄

Persze, hogy nincs semmi bajod... 10 évig, 20 évig... megnézném, hogy 60 évesen milyen annakn a veséje, mennyi homok van benne vagy esetleg kő.

Kérdező:

Mióta kezdted ezt az új ivászatot? A testednek kell idő mire hozzászokik az új rendhez, lassan kell emelni a mennyiséget, hogy ne terheld. Illetve jobb lenne elosztani, mondjuk legalább 2 decis részekr, ne egyszerre fél litert tolj le.

A napi 2 liter valóban elég, télen főleg. Nyáron, ha sokat izzadsz akkor lehet növelni. Ha eddig fél liter ment le akkor mostantól menjen 0.75 úgy 2-4 hétig aztán 1 liter stb.

Ha ez után is kiszalad belőled a pisi akkor érdemes lehet elmenni dokihoz, mert lehet cukorbetegség vagy vese probléma. De jelenleg még nem kell erre gondolni. Hagyd, hogy a veséd hozzászokjon.

jan. 6. 11:25
 14/24 A kérdező kommentje:

Végre valaki aki érti a kérdés lényegét.

Nyilván nem véletlen "reklámozzál" mindenhol, hogy inni KELL

(szervezet, bőr, keringés... szükség van rá )

Jelenleg most januárban kezdtem el, de már tavaly is voltak időszakok amikor rávettem magam (aztán a nagy pörgésben mindig abba is maradt)

Egyszerre 2 decit ( 1 pohárnyit szoktam) az is nagyon nyögve nyelősen megy le sokszor mert nem esik jól, egy üdítő, tea , kávé hamarabb lemenne, de nem szeretnék cukrosat. (este reggel szoktam teát de napközben inkább vizet szeretnék fogyasztani)

Köszi a tippeket.

IR-van ami kezdetleges cukorbetegség, ezért is próbálok több vizet fogyasztani és nem édességet enni, amikor rámjön

jan. 6. 11:52
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

14.

Igen, a szervezet nyilván hülye, hogy a felét egyből kipisili, mert nem kell neki.

jan. 6. 12:34
 16/24 A kérdező kommentje:

15:

Nem a szervezet, hülye hanem...

Erre a vízre nem most azonnal van szükség... majd idősebb kordban nézd meg a bőröd

jan. 6. 12:52
 17/24 anonim ***** válasza:

13-as vagyok. Ha IR-es vagy akkor érdemes elmenni egy kontrolra, ha mostanában nem voltál.

Nem kell csak vized innod. Ha akarsz akkor pl nem tea teát ihatod napi szinten (cukor nélkül). Gondolok én itt a gyümölcs teákra, kamilla, rooibos stb. Minden amiben nincs koffein.

Nem kell legyűrnöd a vizet ha nem akarod.

jan. 6. 15:04
 18/24 A kérdező kommentje:

17:

Persze jó a tea csak az ilyen nestea, fuzetea zero-ra nem szeretnék rászokni. Szeretem őket, de drága nekem. Illetve attól még jobban kell wc-re mennem úgyhogy inkább itthon iszom :D Mézzel szeretem a teát, de az sem igazán szabadna.

Esedékes lenne a kontroll, de sajnos 25 ezer ft és jelenleg még gyűjtök rá.

jan. 6. 16:28
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
16. Mit nézzek rajta, 50+ os vagyok, nincs semmi baja, pedig soha nem vedeltem ennyi vizet.
jan. 6. 17:05
 20/24 A kérdező kommentje:

19:

Sejtem

Akkor miért vagy 0%-os ?

50+-os an ennyi hülyeséget hogy lehet összehordani ?! :D

jan. 6. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!