Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit éreztetek az altatásból...

Mit éreztetek az altatásból történő ébredés után?

Figyelt kérdés
Tényleg félrebeszél az ember olyankor? Mennyi idő, mire valaki teljesen magához tér, és mondjuk tud enni-inni, vagy mosdóba menni? Nem voltam még sosem altatva, és kíváncsi vagyok, hogy milyen érzés felébredni. Mindig törvényszerű,hogy valaki rosszul legyen? Édesanyámat 50 percig altatták, ébredés után pár órával már egyedül zuhanyozott, de a barátnőm az endometriózis műtéte után konkrétan vagy 12 órát átaludt.

2023. dec. 2. 15:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Műtéttől és az altatás "mértékétől" is függ. Van olyan amikor "kevésbé" altatják az embert (nem értek hozzá, de én is tapasztaltam ilyet 2x műtöttek eddig), az egyik után 2 órával már simán sétáltam, a másik után kb. 1 nappal még alig éltem.
2023. dec. 2. 15:09
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Engem gyerekkoromban altattak, szerintem csak enyhe altatás volt, de nem értek ehhez. Arra emlékszem, hogy mikor felébretem nagyon fájt a műtét helye.
2023. dec. 2. 15:18
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

Egyénfüggő, gyógyszerfüggő, műtétfüggő.

Gyerekként vették ki a vakbelem, én arra emlékszem, hogy nem éreztem semmi "alvás" félét, ahogy becsuktam a szemem a műtőben, már nyitottam is ki a következő pillanatban a kórteremben. Maga az altatás pillanatából is hiányzott az "alvás", egyáltalán nem álmosodtam el. Az aneszteziológus kérte, hogy számoljak el 10-ig, annyit gondoltam, hogy "egy..." és már nyitottam is ki a szemem.

Amikor megébredtem én azt éreztem, hogy fel akarok kelni de nem tudok, le vagyok kötve, ami a családtagjaim szerint egyáltalán nem volt így. Kicsit olyan volt mint az alvásparalízis, de annál jobban képben voltam, hallottam, ahogy mondják, hogy feküdjek vissza stb. Valószínűleg kicsit előbb tértem észhez, mint a testem. De ez egyáltalán nem volt traumatikus, teljesen nyugodt voltam, szemben amikor alvásparalízist éltem át.

Arra már nem emlékszem, hogy utána mennyivel tudtam visszatérni az életbe, laparaszkóposan műtöttek, de attól még segítséggel közlekedtem és keltem fel.

2023. dec. 2. 15:19
 4/15 anonim ***** válasza:

10 éve volt altatásos műtétem. Aránylag hamar felébredtem, tehát tényleg egy negyed órán belül, miután visszatoltak a kórterembe. Nem volt egy nagy műtét, talán ha fél óráig tartott, és eredetileg helyi érzéstelenítéssel terveztük, csak nagyon nem hatott, így lett belőle altatás. Szóval sok tájékoztatást nem kaptam előtte, állítólag el szokták mondani, hogy felébredve egy ideig ne egyél, igyál, de nálam ez kimaradt. Úgyhogy ittam is rögtön egy egész pohár teát, mert szomjas voltam, na hát azt nem kellett volna, mert behánytam tőle szinte azonnal.

De amúgy a felébredés nálam olyan volt, mint egy normál felébredés.

2023. dec. 2. 15:53
 5/15 anonim ***** válasza:
Műtét függő, kisebb mutetem volt lábtöres miatt, eredetileg csak gerincbe adott erzestelenitessel akartak megcsinalni, de megkerdeztek hogy szeretnek-e inkabb aludni. Mondtam hogy igen, mert ijeszto lett volna hallani ahogy rakjak ossze a labam lemezzel meg 6-7 csavarral. Beadtak az altatot, kb 3-ig tudtam szamolni es kiutott, aztan mutet utolso perceiben ebredtem, teljesen kipihenten, tiszta elmevel. Semmi rossz elmenyrol nem tudok beszamolni. Hasi, vagy mellkasi mutetnel nyilvan rosszabb, es nem is ficankol vele ugy az ember, mint egy alig 10 centis vagassal a bokajan. Fájt persze, meg nem is terhelhettem, de megoldottam a furdest es a wc-t is egyedul.
2023. dec. 2. 16:04
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
2023. dec. 2. 17:21
 7/15 anonim ***** válasza:
5-ös , fiú vagy?
2023. dec. 2. 18:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha gázzal altatnak, hányingert, ha propofollal, szinte nem érzel semmit, csak hirtelen felkelsz, mint alvás után
2023. dec. 2. 21:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Tényleg van hányinger gázzal altatás után? Engem eddig csak vénásan altattak, de semmi bajom nem volt utána.
2023. dec. 2. 22:09
 10/15 anonim ***** válasza:
9 Van vagy 2 órán át rohadt rossz
2023. dec. 2. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!