Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sírás az altatásból való...

Sírás az altatásból való ébredés után. Miért?

Figyelt kérdés
Nem régen volt egy műtétem aminél altattak gázzal és injekcióval is. Miután a kórteremben magamhoz tértem egyszerűen elkezdtem zokogni. Nem tudtam megmondani miért sírok, csak egyszerűen sírtam mint az árva szamár. A nővérek és az orvos elmondása szerint, miután felébresztettek, félig kómás állapotomba egészen jó kedvem volt, és feldobtam a napjukat azzal, hogy akkor elkezdtem dumálni. Az hogy mit mondhattam, magam sem tudom, ők nem voltak hajlandóak elmondani, csak mosolyogtak és kuncogtak. Viszont arra sem kaptam választ...miért zokogtam amikor magamhoz tértem?? Napokon keresztűl zokogtam, hogy nem szeretnék kórházba feküdni, a műtét reggelén is, ahogy meglátogattak sírva fakadtam, ugyanis halálosan féltem attól hogy nem kelek fel az altatásból. (Több műtétemnél is jártunk úg, gyerekkoromtól kezdve, hogy az istennek nem tudtak felébreszteni.) Viszont a műtőben semmi félelemérzetem nem volt, csak feküdtem és követtem nyugodtan az instrukciókat. Miután teljesen magamhoz tértem (vagy legalábbis annyira, hogy emlékezzek mindenre), mégis miért kezdtem el zokogni?

2017. okt. 19. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, mivel engem amikor a mandulámmal műtöttek, szintén zokogva ébredtem. Toltak be a kórterembe, és végigsírtam az egész folyosót. Hogy miért, azt én sem tudtam. És amúgy tök ciki volt
2017. okt. 19. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan angolul van, de a kedvencem :D

https://www.youtube.com/watch?v=PE_TiQ1E0UI

Kiscsaj altatás után hozzá akar menni az ápolóhoz :)

Ezek az altatók erős narkotikumok, utána még sokáig nem tudsz magadról. Ilyenkor az emberek kifecsegnek bármit, hülyeségeket mondanak, hülyén viselkednek.

Teljesen természetes.

2017. okt. 19. 15:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném, senkinek nem ciki, mert a kórházi dolgozók megszokták már az ilyesmit. Sima mellékhatás, az sem éri őket váratlanul ha szó szerint úgy bőgsz, mint a szamár :D
2017. okt. 19. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Stressz, zaklatottság és a narkotikumok.

Mindenki ilyen. Van, aki össze-vissza beszél, van aki sír. Nincs ebben semmi fura.

Nekem olyan jó kedvem volt, hogy amikor jött a család műtét után, csak néztek, hogy mi van velem.

Egy ismerősöm meg szeretetáradatba kezdett, hogy mennyire szeret mindenkit, az orvosokat, a nővéreket, mindenkit.

A felébresztés után meg mindenki össze-vissza beszél, csak arra szerencsére nem emlékszünk utána :D

A drogok hatása :)

2017. okt. 19. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez a kedvencem :)

https://www.youtube.com/watch?v=txqiwrbYGrs

"Is this real life?" :D

2017. okt. 19. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem zokogtam, csak arra tértem magamhoz, hogy folyik a könnyem, az egész arcom tiszta könny volt.
2017. okt. 19. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Műtét utáni depresszió. A szervezetet nagyfokú stressz érte, ezért alakulhat ki, változó intenzitással és kórlefolyással. A műtét során pszichés stressz is éri a beteget, mert általában veszteségélmény éri, lehet az egy kisebb műtét alkalmával is, s ennek a gyászfolyamatnak is rendeződnie kell, amihez időre van szükség.
2017. okt. 19. 23:52
 8/9 A kérdező kommentje:
én nem tartottam cikinek egyáltalán még felnőtt ember létemre sem. Csak azt nem értettem, hogy a nővérek és a doki szerint a műtőben jó kedvem volt. De a kórteremben miután magamhoz tértem és megláttam a páromat aki egész végig velem volt egyszerűen zokogni kezdtem.A szobatársaim is meg a párom is kérdezték, hogy minden rendben van-e, fáj-e valamim, hivjanak-e nővért, de csak csóváltam a fejem és közöltem, hogy halvány lila gőzöm sincs mi a fészkes fenéért bőgök. Álomba sírtam magam, aztán 20percre rá felébredve jól éreztem magam. Teljesen jól éreztem magam. szóval, akkor igazaból csak az altató"drogok",stressz meg a félelem miatt kezdtem el zokogni utólag. :)
2017. okt. 20. 10:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Háromszor altattak életemben és én is mindig sírtam az ébredés után, de nem tudtam volna megmondani, hogy miért. Konkrétan kinyitottam a szemem és máris görbült a szám, ráadásul még mentegetőztem is közben, hogy: “de most nem tudom, miért sírok, bocsánat…” 😂
2023. márc. 10. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!